Logo de la Universitat de València Logo Màster  Universitari en Qualitat i Seguretat Alimèntaria Logo del portal

Informació general

Denominació del mòdul : Tecnologia i Biotecnologia dels Aliments
Nombre de crèdits : 10 ECTS
Unitat temporal : Anual
Caràcter : Obligatori

Breu descripció dels continguts

  • Estudi dels principals grups microbians relacionats amb els aliments i estudi dels diferents mètodes de classificació dels mateixos .
  • Fonaments fisiològics i bases bioquímiques del metabolisme microbià per a l'optimització de la producció d'aliments fermentats .
  • Fonament i aplicacions de les tècniques biològiques i biotecnològiques com sistemes de detecció de microorganismes patògens en el camp de la seguretat alimentària i control de qualitat .
  • Estudi i avaluació dels mètodes estadístics d'ús més freqüent per a l'anàlisi i interpretació de dades .
  • Bones pràctiques de treball al laboratori i normes bàsiques de seguretat .
  • Estudi de les particularitats dels diferents ingredients , matèries primeres i additius alimentaris .
  • Bases fonamentals dels processos tecnològics destinats a la conservació i transformació dels aliments .
  • Fonaments de les tecnologies emergents de conservació per a la seva aplicació en la indústria d'aliments .
  • Estudi de les propietats dels envasos alimentaris i el seu paper en la Tecnologia d'aliments .
  • Nous aliments : aliments funcionals i transgènics .


Competències del Mòdul

  1. Coneixements bàsics sobre els principals grups microbians relacionats amb els aliments i familiaritzar-se amb els mètodes de classificació microbiana .
  2. Capacitat per a l'aplicació de les principals tècniques biològiques i biotecnològiques per a la detecció de microorganismes i la interpretació dels resultats .
  3. Manejar la metodologia estadística i saber analitzar problemes i aplicar les eines estadístiques més apropiades en cada cas .
  4. Coneixement dels mètodes més emprats en la conservació i transformació d'aliments així com de les tecnologies emergents i tecnologies d'envasament .
  5. Coneixement de les particularitats dels nous aliments , aliments funcionals i transgènics i les seves repercussions tant en la qualitat de l'aliment com en la salut del consumidor.

Sistema d'Avaluació

Les activitats formatives de l'aprenentatge dels coneixements , competències i habilitats s'efectuaran en forma d'avaluació contínua al llarg del curs acadèmic .
L'assimilació dels coneixements i comprensió dels continguts teòrics establerts en el mòdul s'avaluaran mitjançant la realització de proves escrites / orals .