Informació general
Denominació del mòdul : Tecnologia i Biotecnologia dels Aliments
Nombre de crèdits : 10 ECTS
Unitat temporal : Anual
Caràcter : Obligatori
Breu descripció dels continguts
- Estudi dels principals grups microbians relacionats amb els aliments i estudi dels diferents mètodes de classificació dels mateixos .
- Fonaments fisiològics i bases bioquímiques del metabolisme microbià per a l'optimització de la producció d'aliments fermentats .
- Fonament i aplicacions de les tècniques biològiques i biotecnològiques com sistemes de detecció de microorganismes patògens en el camp de la seguretat alimentària i control de qualitat .
- Estudi i avaluació dels mètodes estadístics d'ús més freqüent per a l'anàlisi i interpretació de dades .
- Bones pràctiques de treball al laboratori i normes bàsiques de seguretat .
- Estudi de les particularitats dels diferents ingredients , matèries primeres i additius alimentaris .
- Bases fonamentals dels processos tecnològics destinats a la conservació i transformació dels aliments .
- Fonaments de les tecnologies emergents de conservació per a la seva aplicació en la indústria d'aliments .
- Estudi de les propietats dels envasos alimentaris i el seu paper en la Tecnologia d'aliments .
- Nous aliments : aliments funcionals i transgènics .
Competències del Mòdul
- Coneixements bàsics sobre els principals grups microbians relacionats amb els aliments i familiaritzar-se amb els mètodes de classificació microbiana .
- Capacitat per a l'aplicació de les principals tècniques biològiques i biotecnològiques per a la detecció de microorganismes i la interpretació dels resultats .
- Manejar la metodologia estadística i saber analitzar problemes i aplicar les eines estadístiques més apropiades en cada cas .
- Coneixement dels mètodes més emprats en la conservació i transformació d'aliments així com de les tecnologies emergents i tecnologies d'envasament .
- Coneixement de les particularitats dels nous aliments , aliments funcionals i transgènics i les seves repercussions tant en la qualitat de l'aliment com en la salut del consumidor.
Sistema d'Avaluació
Les activitats formatives de l'aprenentatge dels coneixements , competències i habilitats s'efectuaran en forma d'avaluació contínua al llarg del curs acadèmic .
L'assimilació dels coneixements i comprensió dels continguts teòrics establerts en el mòdul s'avaluaran mitjançant la realització de proves escrites / orals .