Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Matemàtiques Logo del portal

1. Què puc fer per a estudiar en la Universitat de València com estudiant d'intercanvi?

Has d'informar-te sobre els acords bilaterals que té la teua universitat amb la nostra per a poder trobar la teua titulació. A més, has d'haver estat seleccionat per la teua universitat. Per a això, informa't per favor en la teua Oficina de Relacions Internacionals.

2. Puc anar com a “freemover”?

Actualment, no es pot sol·licitar una estada com a "freemover" o de lliure mobilitat.

3. Com puc matricular-me com estudiant ordinari (no d'intercanvi)?

Pots trobar més informació en: 

https://www.uv.es/uvweb/futurs-estudiants/es/admision-grados/vias-acceso/bachillerato-1285852724908.html

4. Necessite saber les assignatures i els horaris oferits per la UV.

Fes clic ací per a trobar la informació actualment disponible. També pots pegar una ullada a aquesta guia que t'ajudarà a trobar molts detalls sobre les assignatures que t'interessen.

5. Puc matricular-me en assignatures que m'interessen però que no pertanyen a la meua àrea d'estudis principal?

Els estudiants Erasmus i de Programes Internacionales han d'escollir la majoria de les assignatures, el 50% com a mínim, d'entre les pertanyents a l'àrea d'estudis especificada en el conveni bilateral. Els estudiants poden matricular-se en assignatures de titulacions diferents a la de la nominació, llevat que ja no queden places vacants o que hi haja altres restriccions.

6. On puc trobar els programes de les assignatures?

Els programes de les assignatures estàn penjats en la pàgina web de la UV:

http://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-grau/oferta-graus/oferta-graus-1285846094474.html

Després de punxar en la titulació corresponent, deuràs seguir els següents passos:

Fer clic en "Pla d'estudis" > fer clic en "Veure fitxa" de les assignatures que t'interessen > fer clic en "Guia docent" > s'obri un pdf amb tota la informació de l'assignatura

7. Tinc dubtes quant a crèdits, assignatures a cursar, etc. Qui pot contestar les meues preguntes acadèmiques?

Segons la titulació que estudiaràs a la UV, tindràs un coordinador acadèmic de la UV responsable d'aquesta titulació i que estarà encantat de resoldre els teus dubtes acadèmics. Fes clic ací per a trobar el seu nom i la seua adreça electrònica.

8. Com puc saber si he estat admès o admesa en la UV?

Rebràs un correu electrònic de la UV indicant-te com processar la sol·licitud. Una vegada admesa la teua sol·licitud, podràs accedir a la teua Carta d'Acceptació.

9. Hi ha algun requisit lingüístic per a ser acceptat en la UV?

No s'exigeix cap certificació. No obstant això, s'aconsella que els candidats tinguen un nivell bàsic d'almenys alguna de les dues llengües oficials (valencià i castellà) abans de vindre a la Universitat de València, atès que les classes s'imparteixen principalment en valencià i castellà.

A més, animem als estudiants a matricular-se en els cursos gratuïts de valencià A1/A1+ i A2 del Servei de Política Lingüística. Comencen al setembre i al febrer i son quadrimestrals.

Els estudiants també poden matricular-se en els cursos intensius de castellà del Centre d'Idiomes que s'organitzen al setembre, abans del començament de les classes.

10. Hi ha assignatures amb docència en anglès?

Sí, hi ha uns quants centres que ofereixen assignatures impartides en llengua anglesa. Fes clic ací per a veure l'oferta.

11. On puc trobar el calendari acadèmic?

Consultar en:

http://www.uv.es/uvweb/universidad/ca/relaciones-internacionales/relaciones-internacionales/programa-erasmus-estudios/calendario-asignaturas-horarios-1285846947780.html

12. La UV accepta intercanvis d'un semestre i puc estudiar amb vosaltres durant qualsevol dels dos semestres?

Sí, pots estar amb nosaltres durant qualsevol dels dos semestres, però abans de sol·licitar a la teua Universitat l'un o l'altre, comprova per favor que les assignatures que t'interessen són assignatures de 1er semestre (Setembre-Gener) o assignatures de 2n semestre (Febrer-Juliol). També hi ha assignatures anuals.Fes clic ací per a veure com esbrinar-ho.

13. Hi ha cursos de valencià i de castellà per a estudiants d'intercanvi en la UV?

Si vols assistir a classes de valencià, el Servei de Política Lingüística ofereix cursos gratuïts de valencià A1/A1+ i A2 per a l'estudiantat internacional.

Més informació en https://www.uv.es/llengues/valenciaa1a2 - llengues@uv.es

Si vols realitzar cursos de castellà, el Centre d'Idiomes ofereix un descompte especial per a tots els estudiants d'intercanvi. No necessites cap certificat acreditatiu de la teua condició d'Erasmus. L'Oficina de Relacions Internacionals envia una llista de tots els estudiants al Centre d'Idiomes.

Més informació en http://www.centreidiomes.es/va - secretaria@centreidiomes.es

14. Existeix una inscripció "online" en la UV?

Sí. Quan la teua universitat d'origen ens haja enviat correctament la teua nominació com a estudiant d'intercanvi, rebràs un correu electrònic amb instruccions de com fer la inscripció "online".

15. He rebut un correu electrònic amb les instruccions de com fer la sol·licitud "online". Quin és el termini per a enviar-la?

-Estades de primer semestre o curs sencer (començant el setembre): 10 de juliol

-Estades de segon semestre (començant el febrer): 10 de desemnbre

16. Encara no tinc Targeta Sanitària Europea (European Health Insurance Card - EHIC). Què puc fer?

Si no pots enviar la Targeta Sanitària, envia'ns el justificant de la sol·licitud. Si tampoc això fora possible, en el moment de la teua arribada hauràs de portar-la amb tu o bé presentar-nos la targeta d'una assegurança médica privada per a poder registrar-te. En ambdós casos, l'assegurança mèdica ha de cobrir la sencera durada de la teua estada a Espanya.

17. Necessite visat durant la meua estada a València?

En el cas de ciutadans de la Unió Europea, Noruega, Islandia, Liechtenstein i Suïssa, la normativa aplicable es recull en el Real Decret 240/2007, de 16 de febrer, sobre entrada i permanència en Espanya de nacionals d'Estats membres de la Unió Europea i d'altres Estats part en l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu.

Per a més informació:

https://www.uv.es/uvweb/universidad/es/relaciones-internacionales/relaciones-internacionales/programa-erasmus-estudios/incoming/permisos-estudio-1285846947815.html

18. Quina és la data d'arribada?

Dues o tres setmanes després del termini de nominació, el Servei de Relacions Internacionals t'enviarà un correu electrònic amb informació sobre el Dia de Recepció i altres dates relevants, requisits o activitats. El Dia de Recepció normalmente tindrà lloc en la setmana anterior al començament del semestre.

Més informació en:

https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/relacions-internacionals/relacions-internacionals/programa-erasmus-estudis/incoming/estudiants-admesos-1285846947836.html

19. Sóc un estudiant amb necessitats especials perquè tinc una discapacitat / pateixo una malaltia crònica. A qui puc contactar al respecte?

Pots contactar la nostra Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat enviant un correu a integracion@uv.es

Especifica per favor les teues necessitats i es prendran mesures perquè pugues estudiar amb nosaltres amb la màxima comoditat.

20. Com puc obtenir les notes?

La Secretaria de la Facultat/Escola on et vas matricular les enviarà automàticament a la teua Universitat. Abans d'anar-te'n de València, te recomanem que vages a la Secretaria i t'assegures que tenen l'adreça postal correcta.