University of Valencia logo Logo Faculty of Philology, Translation and Communication Logo del portal

.
.
.
.

Carol Viciano Martorell. Periodisme

9 march 2021

Des de menuda m’ha interessat tot allò que m’envolta, llegir, escriure, conèixer... i per aquesta raó vaig decidir iniciar el grau de Periodisme de la Universitat de València. Hui encara no tinc clar cap a on vull dirigir-me, però al llarg dels dos anys que he passat a la facultat he anat descobrint, mitjançant les assignatures i el professorat, aspectes de la professió i de les possibilitats laborals que desconeixia.

No es tracta només que et preparen per a saber escriure, per saber distingir entre allò què és notícia i què no ho és... sinó que també et facen reflexionar per què les coses són com són, objectiu que s’aconsegueix mitjançant assignatures d’història, de sociologia, de dret o d’estructures de la comunicació, entre altres, que, com passa en el meu cas, motiven a seguir estudiant altres branques del coneixement.

A més, també es tracta d’anar descobrint què és allò que més ens agrada i cap a on volem dirigir-nos en un futur. Per aquest motiu, la Universitat també ofereix un ampli ventall de possibilitats, amb xarrades, exposicions, voluntariats, programes com Entreiguals o Motivem i, fins i tot, facilitats per aprendre idiomes amb el CAL (Centre d'Autoaprenentatge de Llengües), que de cara al futur que són molt profitosos. Jo he sigut partícip del programa Entreiguals que ofereix conéixer companys i companyes a qui poder ajudar en la seua entrada a la Universitat. Així mateix, també he gaudit de diversos cursos al CAL que m’han ajudat a millorar l’anglés i començar amb una nova i complexa llengua com és l’alemany.

Tinc la sensació que, a més de l’interés per seguir aprenent que em desperta el grau, d’aquests anys a la UV també m’enduc grans companys companyes que he anat coneixent i que han facilitat la meua integració en tot moment.