University of Valencia logo Logo Faculty of Philology, Translation and Communication Logo del portal

.
.
.
.

Presentació del llibre "La música en el Siglo XIX, vol. 5 de la Historia de la música en España e Hispanoamérica.

  • May 7th, 2018
Image de la noticia

Divendres 1 de juny, a l’Espai Cultural, a les 19 hores es farà la presentació del llibre "La música en el Siglo XIX", vol.5 de la Historia de la música en España e Hispanoamérica del Fondo de Cultura Económica, amb la participació del seu editor, Juan José Carreras. Coordina l'acte el professor Andrea Bombi.

"'El segle XIX va inventar la música espanyola'. Amb aquesta frase comença Juan José Carreras la seua introducció a la història de la música a Espanya en el període del Romanticisme, contextualitzant d'entrada la creació musical dins del "profund canvi econòmic, social i cultural que va significar el segle i que designem habitualment amb el nom de modernització".

Entre 1790 i 1914 es contempla la consolidació a Espanya d'una activitat musical que, en estar escrita des del segle XXI, no ignora l'impacte de les tecnologies digitals en les metodologies aplicades.

Un equip de luxe format per Teresa Cascudo, Celsa Alonso, Cristina Brodes i José Màxim Leza s'uneix al coordinador d'aquest volum per a desentranyar els més inesperats detalls d'un període no tan conegut com seria desitjable."