Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Inauguració del IX Congrés d’Estudiants de Farmàcia

  • Gabinet de la Rectora
  • 13 de març de 2019
Congrés Estudiants Farmacia

L'Associació Valenciana de Joves Estudiants de Farmàcia (AVEF) i la Facultat de Farmàcia organitzen el IX Congrés d’Estudiants de Farmàcia, que es va inaugurar el dimecres 13 de marça a les 10h a la Sala Darwin del Campus de Burjassot.

L’acte d’inauguració va estar presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre; pel director general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Generalitat Valenciana, José Manuel Ventura; pel president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de València, Jaime Giner; pel degà de la Facultat de Farmàcia, Juan Carlos Moltó; pels presidents del IX Congrés d’Estudiants de Farmàcia, Carlos del Pozo i Mª Teresa Varea; i per la directora del IX Congrés d’Estudiants de Farmàcia, Meryem El Ouardi.

La rectora Mª Vicenta Mestre va felicitar als i les organitzadores del congrés, 'i més en el cas d’un congres d’alumnes, exemple de la proactivitat, l’entusiasme i el dinamisme de la comunitat d’estudiantes i estudiants’. Mestre també va recordar la importància del sector farmacèutic com generador de treball directe i indirecte, destacant que segons dades d’UVOcupació, el 86% de les i els estudiants del grau en Farmàcia estan treballant en tasques relacionades amb els seus estudis en els dos anys següents a la finalització del seu grau.

Per la seua part, el degà Juan Carlos Moltó va animar als i les estudiantes a que continuen la línia de treball i investigació que arrenca aquest congrés, recordant els nombrosos camps d’actuació que comporta ser farmacèutic.

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de València, Jaime Giner, va remarcar la importància de la col·laboració entre la Universitat i el Col·legi Oficial i dirigint-se als assistents, els va recordar que ‘l’objectiu comú que tenim es donar-vos les eines que necessiteu per a aconseguir els vostres objectius’.

El congrés es va clausurar el dimecres 13 a les 18 hores amb un acte de cloenda que va comptar amb la presència de la vicedegana d’Estudis de la Facultat de Farmàcia, Marisa Ferrándiz; el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, Sergio Marco; dels presidents del IX Congrés d’Estudiants de Farmàcia, Carlos del Pozo i Mª Teresa Varea; la directora del IX Congrés d’Estudiants de Farmàcia, Meryem El Ouardi; i el president de l’AVEF, Eric Borràs.

La present edició del IX Congrés d’Estudiants de Farmàcia ha versat sobre ‘formant enllaços, trencant límits’. Aquesta àrea s’ha desenvolupat en tres ponències magistrals i tres taules rodones amb experts de reconegut prestigi i autoritats. El congrés compta amb una assistència regular de 300 estudiants, molts d’ells de països europeus, i és una activitats reconegudes pel Consell de Govern de la Universitat de València com d'interès extraacadèmic i, per tant, reconeguda amb crèdits. A més, des del AVEF en col·laboració amb la Comissió Científica i la Facultat de Farmàcia s'edita el llibre de resums amb número de registre seriat oficial.

Imatges: