Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

La Universitat de València celebra al 2019 els seus 520 anys d’història

  • Gabinet de la Rectora
  • 6 de febrer de 2019
520 anys

La rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, ha destacat les característiques de la institució acadèmica i presentat avui les grans línies d'actuació de la UV en 2019 en el marc d'aquest aniversari, reafirmant el compromís de la Universitat amb la societat valenciana.

La Universitat de València és una universitat pública, valenciana i oberta al món, compromesa amb el seu territori, vinculada a la seva societat; una universitat que desenvolupa les activitats de docència, recerca i transferència de coneixement en totes les àrees del saber, i amb una important activitat cultural, així ha presentat la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, a la Universitat, "una universitat que aposta per la innovació i per les persones i que aquest any celebra el seu 520 aniversari".

Entre les dimensions innovadores, Mestre ha destacat l'oferta d'estudis de la UV, que respon a les necessitats de la societat, remarcant els 56 graus i les 15 dobles titulacions internacionals i la incorporació de titulacions com el nou grau d'Intel·ligència Analítica de Negocis, que se suma a títols nous com el grau en Ciència de Dades implantat el passat curs i, anteriorment el grau en Ciències Gastronòmiques.

També la Universitat destaca en recerca i transferència de coneixement, dos àmbits en què la rectora ha reafirmat l'aposta per la investigació puntera d'abast internacional, posant en valor la posició destacada de la UV en els rànquings internacionals més prestigiosos.

La rectora de la Universitat de València també ha remarcat la importància de la internacionalització, recordant que la visió dels Jurats de València, quan van crear la Universitat el 1499, era situar-la en un àmbit de referència internacional.

La Universitat de València va ser creada el 1499 i va iniciar les seues activitats a l'edifici històric del carrer de La Nau, que li dóna nom i que coincideix amb l'acrònim La Nostra Antiga Universitat (NAU), i fins a la dècada de 1970 va albergar activitats acadèmiques. En 2019 se celebra també la reobertura de l'edifici històric de la Universitat de València com Centre Cultural obert a la societat valenciana.

El vicerector de Cultura i Esports, Antonio Ariño, ha presentat les principals línies de política cultural de la Universitat aquest any 2019, coincidint amb el 520 aniversari de la UV i el 20 aniversari del Centre Cultural La Nau.

En aquest edifici, La Nau, l'obrirà un nou espai expositiu, obrint a la societat una part més de l'edifici que fins al moment tenia usos organitzatius. Un espai expositiu permanent que exhibirà col·leccions singulars de la UV que encara no s'han exposats i que serà també Memòria Aqueológica i Històrica de l'edifici, que forma part inseparable de la història de la ciutat de València.

La rectora de la Universitat ha remarcat la importància de ser una universitat al servei de la societat i centrada en les persones, recalcant que la UV és una de les primeres universitats d'Europa en recepció d'estudiants internacionals, destaca per les seues polítiques d'ocupabilitat ara reforçades amb nous programes com UVOcupació i UVEmprén i és la universitat presencial amb més estudiants amb diversitat funcional per les seues polítiques d'atenció a la discapacitat, a la diversitat i compromesa amb la sostenibilitat i la igualtat.

En aquesta roda de premsa s'ha presentat la marca 520 anys desenvolupada per Boke Bazán en el marc de la política de marca i comunicació institucional de la Universitat que ha estat presentada per Joan Enric Úbeda, director del Gabinet de la Rectora, de Màrqueting i Comunicació Institucional.

Per a consultar la programació completa de les activitats culturals, feu click ací.

Imatges: