University of Valencia logo Logo Research and Tech Transfer Logo del portal

OBERTA CONVOCATÒRIA MIND THE GAP de la Fundación Botín 2024

  • February 20th, 2024
OBERTA CONVOCATÒRIA MIND THE GAP de la Fundación Botín 2024
OBERTA CONVOCATÒRIA MIND THE GAP de la Fundación Botín 2024

El Programa Mind The Gap de la Fundación Botín impulsa l'emprenedoria biotecnològica per a possibilitar que les tecnologies amb potencial comercial, desenvolupades per institucions científiques espanyoles, arriben al mercat per a generar desenvolupament social i econòmic.

Mind the Gap selecciona projectes empresarials incipients basats en tecnologia de l'àrea de les ciències de la vida generada en institucions de recerca espanyoles, als quals proporciona:

- Inversió financera, fins a 500.000 € per projecte, durant un període màxim de dos anys.

- Acompanyament, a través de la incorporació d'un assessor expert designat per la Fundación Botín, qui proporcionarà orientació i suport a l'equip emprenedor en aquells aspectes crítics per a convertir els projectes sorgits en l'àmbit acadèmic en iniciatives empresarials viables.

Sessions informatives de la convocatòria 2024

Amb la finalitat d’informar els interessats i resoldre qualsevol dubte en relació amb aquesta convocatòria, s'organitzen dos sessions informatives per videoconferència, per part de l'entitat finançadora:

- 22 de febrer de 2024, a les 16.00 hores.

- 20 de març de 2024, a les 10.00 hores.

Per a assistir a estes sessions és imprescindible inscriure's a través de la web de l'entitat.

Els projectes han de complir els següents requisits:

• Pertànyer a l'àmbit de les ciències de la salut, així com tecnologies aplicades a la millora de la salut i la qualitat de vida. Per exemple, la biomedicina, la biotecnologia, la bioingenieria, els biomaterials, la bioinformàtica i la salut digital (e-health).

• Estar basats en una tecnologia desenvolupada total o majoritàriament per institucions de recerca espanyoles.

 

• La inversió sol·licitada a Mind the Gap mai excedirà de 250.000 € a l'any, ni de 500.000 € en un període total màxim de dos anys – si bé el pressupost total del projecte per al període pot ser major, i en este cas haurà de comptar amb altres fonts de finançament.

• Hauran de poder aconseguir en un termini màxim de dos anys la suficient maduresa per a captar socis i recursos addicionals que asseguren la continuïtat del projecte empresarial.

• Hauran de trobar-se en fase de transferència tecnològica, és a dir, que s'haja confirmat el fonament científic-tecnològic del futur producte i hi haja evidències preliminars del seu potencial comercial, però encara es requerisquen assajos, anàlisis o desenvolupaments addicionals per a validar l'oportunitat i viabilitat del producte i el negoci, a fi de delimitar el risc fins a nivells acceptables per a la indústria o el capital.

• Els resultats esperats hauran de tindre un impacte socioeconòmic positiu rellevant i mesurable. Entre altres qüestions, es valorarà en quina mesura el projecte contribuirà a millorar la salut o la qualitat de vida de les persones, a estalviar costos, a crear ocupació qualificada i/o a dinamitzar l'activitat econòmica.

Termini de presentació: fins al 16 d'abril a les 13:00h.

Link a la convocatòria: https://fundacionbotin.org/programas/ciencia/programa-inversion-en-transferencia-tecnologica-mind-the-gap/

Consultes dirigides a l'entitat: mindthegap@fundacionbotin.org

Per a dubtes sobre presentació de sol·licituds de projectes Mind the Gap des de la Universitat de València, pot contactar amb la Secció d'Innovació i Valorització: sti.innovacio@uv.es