University of Valencia logo Logo Research and Tech Transfer Logo del portal

Convocatòria EaSI-Progress de conciliació de la vida laboral i familiar

  • February 27th, 2018
Convocatòria EaSI-Progress de conciliació de la vida laboral i familiar

Convocatòria de la DG d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea. El termini acaba el 18 d'abril de 2018.

La Comissió Europea (CE) ha publicat una convocatòria, corresponent a l'eix Progress del programa EaSI, de projectes per a desenvolupar, provar i implementar estratègies innovadores conduents a afavorir la conciliació laboral i familiar. Aquesta convocatòria porta per codi VP/2018/005 i està gestionada per la Direcció General d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la CE.

 

Les investigadores i els investigadors de la Universitat de València interessats a participar-hi, poden contactar amb la nostra Secció d'R+D+I Internacional mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació davant la DG d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la CE acaba el 18 d'abril de 2018.

 

A continuació es donen les dades bàsiques. La informació completa està disponible per mitjà de l'enllaç següent:

Call for proposals on social innovation and national reforms:
Innovative work-life balance strategies to facilitate reconciliation of professional and caring responsibilities

Temes convocats

**El que segueix és un text abreujat. Consulteu el text complet original en anglès de la convocatòria

L'objectiu general de la convocatòria és donar suport als agents governamentals i no governamentals, així com als interlocutors socials, per a materialitzar els drets i principis continguts en el Pilar Europeu de Drets Socials, mitjançant la innovació social i reformes polítiques nacionals, sobre conciliació laboral i familiar. Promourà projectes que desenvolupen, proven i implementen estratègies innovadores en el lloc de treball per a equilibrar la vida laboral i familiar, en el sentit que es puga produir un repartiment més equitatiu de les tasques familiars i de la llar entre homes i dones, tot contribuint així a una major participació de les dones en el mercat laboral.

 

Exemples d'activitats són les de formació d'ocupadors sobre com implementar mesures de conciliació, amb especial atenció a les conduents a animar els homes a aprofitar dites mesures; serveis d'assessorament, formació específica de treballadors per a informar-los dels seus drets; aplicacions digitals i eines TIC; seguiment de l'abast de pràctiques discriminatòries exercides sobre treballadors que fan ús de mesures de conciliació. Altres activitats poden ser: desenvolupament d'òrgans de coordinació i d'intercanvi d'informació a diversos nivells, i impulsar l'intercanvi de coneixements i experiència entre els diferents Estats Membres o les empreses, com ara enquestes i estudis, recol·lecció de dades i seminaris.

 

Entitats elegibles

El sol·licitant principal (coordinador) ha de ser un organisme públic. La resta de sol·licitants poden ser organismes públics, o entitats privades amb o sense finalitat lucrativa.

 

Països participants i consorci

Els membres del consorci han d'estar establerts bé a un dels Estats Membres de la Unió Europea, bé a Islàndia, Noruega, Albània, l'Anterior República Iugoslava de Macedònia, Montenegro, Sèrbia o Turquia.

El consorci ha de comprendre un mínim de 3 sol·licitants (1 sol·licitant principal o coordinador + 2 sol·licitants). Almenys un dels sol·licitants ha de ser un interlocutor social europeu, nacional o local. Almenys un dels sol·licitants ha d'estar establert en un país participant del Programa EaSI que no siga un Estat Membre (vegeu-ne la relació de dalt).

 

Pressupost

El pressupost total indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 10.000.000 euros. S'espera aprovar un total d'entre 5 i 7 projectes.

 

Durada dels projectes

La durada indicativa dels projectes serà d'entre 24 i 36 mesos. Es preveu que els projectes comencen en agost de 2018.

 

Cofinançament

La contribució econòmica de la Comissió Europea no pot superar el 80% dels costos totals elegibles del projecte.

 

Final del termini i presentació de propostes

Les propostes es presentaran en línia mitjançant el formulari electrònic SWIM i també en paper a la direcció postal que figura a la convocatòria abans del 18 d'abril de 2018.

 

Informació completa de la convocatòria

Tota la informació està disponible al web de la Comissió Europea següent:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=629&langId=en&callId=525&furtherCalls=yes