Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

    El golbol és l'únic esport paralímpic creat específicament per a persones cegues i amb discapacitat visual, en el qual participen dos equips de tres jugadors cadascun. Es basa principalment en el sentit auditiu per detectar la trajectòria de la pilota en joc (que porta cascavells al seu interior) i requereix, a més, una gran capacitat espacial per saber estar situat en cada moment al lloc més apropiat, amb l'objectiu d'interceptar o llançar la pilota.

   Durant el partit, de 20 minuts totals de durada, cada equip se situa a un costat de la pista, al costat de la porteria de 9 metres d'ample. L'objectiu és, mitjançant el llançament amb la mà de la pilota, introduir-la a la porteria de l'equip rival. Qualsevol dels tres membres de l'equip ha d’intentar que la pilota no entre a la seua porteria. Tots els jugadors porten antifaços opacs per igualar la visibilitat de tots els participants.

   La pista utilitzada per a golbol consisteix en un rectangle de 18 metres de llarg per 9 metres d'ample dividit en sis àrees. Totes les línies del camp estan marcades en relleu perquè siguen recognoscibles al tacte, amb la finalitat que els jugadors puguen orientar-se amb facilitat.

 

Informació selecció de golbol de la Universitat de València:

Miguel.Torregrosa@uv.es

Enllaços d’interès:

http://www.fesa.es

http://www.fedc.es