Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Andrea Romero, estudianta de la Universitat de València, campiona d'Espanya Sub-23 de camp a través

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 21 de novembre de 2022
Andrea Romero
Andrea Romero al CEU de Murcia. Font: UCAM (©Antonio)

L'alumna de 3er curs d'Educació Infantil ha aconseguit l'or nacional, que li dona la classificació directa per al campionat Europeu. En la seua opinió, “convertir l'esforç en un hàbit” és la clau del seu èxit.

Andrea Romero Escandell (20/04/2000) continua col·leccionant metalls en aquest 2022. L'atleta es va penjar el passat 13 de novembre l'or en el Campionat d'Espanya de Clubs disputat a Atapuerca (Burgos). “Vaig tindre molt bones sensacions en carrera, em vaig sentir molt bé, quan faltaven uns dos quilòmetres vaig decidir tirar i quan m'acostava a meta em vaig adonar que anava sola”, explica Andrea, que ja està ficada de ple en la preparació per a l'Europeu que se celebrarà l’11 de desembre a Torí (Itàlia).

Andrea és de Formentera, on va començar a córrer amb tan sols 5 anys. En 2019 es va traslladar a València per a entrenar sota els ordes de José Antonio Redolat i estudiar el grau d'Educació Infantil a la Universitat de València. “A Formentera entrenava sola, així que vaig decidir fer el salt tant en l'esport com en els estudis, vaig estar sospesant diverses opcions on estudiar, entrenar i viure, i vaig apostar per València”, recorda Andrea, “la veritat és que no m'he equivocat, porte ací quasi tres anys i estic encantada, és una ciutat preciosa, en la Universitat estic molt contenta, adore l'educació infantil i esportivament he millorat moltíssim”.

Em considere constant, treballadora i tossuda.  No sóc persona de buscar excuses, sempre intente lluitar fins al final

Andrea entrena diàriament una hora i mitja, sol fer-ho a les vesprades quan no té classes, ni pràctiques. “Ara, de cara a l'europeu, hem programat algunes jornades en les quals he de doblar entrenaments, així que intente jugar amb els horaris i quan tinc temps lliure al matí doncs l’aprofite per a doblar l'entrene”, explica la corredora de cross, que es defineix com una persona tossuda, constant i treballadora. 

Andrea Romero

“Al final és un hàbit, si t'organitzes bé pots compaginar els entrenaments amb els estudis, encara que la veritat és que jo he tingut molta sort amb els meus companys i amb els professors, que m'ajuden, em donen flexibilitat i mai em posen problemes”, ens conta Andrea. “La Universitat de València també m'ho ha facilitat molt, ara per exemple estic fent les pràctiques en un col·legi i la UV m'ha concedit l'ampliació que he sol·licitat, així tinc un percentatge d'hores que puc recuperar si no em dona temps a acabar-les en el temps preestablit. Aquests beneficis per als esportistes d'alt rendiment són una gran ajuda, sobretot ara que estic professionalitzant-me i creixent com a atleta”, explica l'estudiant de 3r d'Educació Infantil. 

Andrea Romero és una gran promesa del cross nacional. Amb tan sols 22 anys té un palmarés que no para d'augmentar. La campiona d'Espanya Sub-23, ha representat a la selecció espanyola en els Europeus de Samorin 2017 i Lisboa 2019 com sub-20 i en Dublin 2021 com a sub-23, a més acumula diverses experiències internacionals en camp a través, l'última d'elles el mes de març passat, quan va guanyar el bronze per equips en els Campionats del Món Universitaris.

En el futur m'agradaria treballar amb xiquets amb necessitats especials i, esportivament, vull centrar-me en continuar creixent i arribar el més lluny possible en el Cross

La constància i la maduresa són dues de les virtuts que defineixen a aquesta jove atleta que en un futur es veu a si mateixa exercint les seues dues passions: “en el laboral la meua passió seria treballar amb xiquets amb necessitats especials, i esportivament, m'agradaria continuar creixent en el meu esport i arribar el més lluny possible”. Davant la possibilitat d'anar a uns Jocs Olímpics, Andrea considera que és “un somni molt gran i cal anar pas a pas”, a més l'atleta mostra el seu desacord perquè el Cross no serà olímpic a París 2024, “esperem que per als JJOO de Los Angeles 2028 tornen a posar-lo perquè és una disciplina que res té a veure amb l'atletisme. Hi ha molta gent molt bona en pista, que fan grans temps, i després en camp a través queden molt arrere en la classificació, i això és perquè és una altra disciplina esportiva totalment diferent, es necessita una preparació específica i crec que hauria de tindre el seu espai en els Jocs Olímpics”.

Amb la ment posada en l'europeu de desembre, Andrea Romero afronta aquest repte amb molta motivació “crec que tota la preparació i els entrenaments estan donant els seus fruits, em sent molt forta ara i amb moltes ganes. És el meu últim any com a sub 23, tinc molta experiència i, encara que soc conscient que fora d'Espanya hi ha molt de nivell, jo no sóc de buscar excuses, així que intentaré lluitar fins al final com faig sempre per superar-me a mi mateixa”, sentència la campiona d'Espanya.