Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Universitat de València continua acumulant triomfs en els campionats autonòmics d'esport universitari

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 24 de febrer de 2023
 

El conjunt de judo de la UV va guanyar 3 ors, 2 plates i 3 bronzes en el CAEU. A més, els equips de la UV van finalitzar l'última jornada de la lliga CAEU amb 12 equips classificats per a la final del 8 de març.

El dimarts 21 i el dimecres 22 de febrer es va celebrar la 5a i última jornada de lliga dels Campionats Autonòmics d'Esport Universitari (CAEU), que va enfrontar als equips de la Universitat de València amb els de la Politècnica de València (UPV). 

L'equip de futbol femení va guanyar el partit amb un contundent 10-1, una festa de gols a casa que les classifica directament per a la final dels CAEU que es disputarà el 8 de març i les enfrontarà a la Universitat Catòlica de València. Els xics de futbol no van tindre tanta sort i van perdre el partit 1-3, la qual cosa els va deixar fora de la final. 

En rugbi els conjunts de la UV van guanyar totes les trobades que van disputar. Les xiques van acabar els seus dos partits amb el marcador UPV 5-UV 29 i UPV 12-UV 15. I els xics van aconseguir també dues victòries (UPV 7-UV 17 i UPV 14-UV 19). Ambdós estan classificats per a disputar les finals, en les quals jugaran contra la UPV i la UA.

En futbol sala masculí els xics de la UV van perdre 3-6 el partit que van disputar el dimarts 21 en el Pavelló Poliesportiu UV; així i tot estan classificats per a la final, la qual cosa els brinda una oportunitat de redimir-se d'eixe mal resultat, ja que en la final tornaran a veure's les cares amb la UPV. Les xiques de futbol sala van iniciar la 5a jornada de la lliga CAEU sabent que estaven ja materialment fora de la final, però jugaven a casa i van eixir a deixar-se la pell, així que van acabar guanyant el partit 2-0 contra la UPV.

En handbol ambdós conjunts de la UV van guanyar els seus partits, que van tindre lloc en el Pavelló de la UPV. L'equip masculí va finalitzar amb el marcador 26-29 i el femení va aconseguir un resultat 24-33. Tots dos equips van aconseguir la classificació per a la gran final del 8 de març, en la qual les xiques es mesuraran amb la UJI i els xics amb la UA. 

L'equip de voleibol femení va guanyar la trobada amb un resultat de 0-3, tornaran a veure's les cares amb la UPV en la gran final. El quadre masculí també es va emportar el partit 2-3, una victòria que sumada als anteriors resultats, els fica en la final que disputarà contra la UJI. 
L'equip de pàdel va guanyar 3-0 i el de tennis també es va fer amb la victòria amb un resultat total de 2-1. Tant els equips de pàdel com els de tennis s'han classificat per a la final del CAEU del 8 de març. 

Finalment, els equips de bàsquet van jugar els seus partits el dimecres 22 en el Pavelló Poliesportiu de la UV. Els xics de la UV s’ho jugaven tot en aquesta trobada, només els valia guanyar per a classificar-se i van fer els deures amb nota, el marcador va acabar 83-45 a favor de la UV i jugaran la final contra la UPV. El conjunt de bàsquet femení també va guanyar el seu partit 82-31 i disputaran la final contra la UA.

CAEUs individuals

Dissabte passat 18 de febrer va tindre lloc el CAEU de judo, organitzat per la Universitat Catòlica de València, en el Pavelló de Benimaclet. La jornada va ser tot un èxit per a la UV, que va guanyar 3 ors, 2 plates i 3 bronzes. Laura Torregrosa es va fer amb l'or en la categoria de 48kg. Lucia Mompo també va guanyar el metall més preuat en 52kg. Candela Gómez va ser bronze en 63kg. Un altre bronze va obtindre Laura Antón, en 63kg. Gorka Sánchez es va fer amb la plata en 73 kg. Carlos Bueno, en la categoria de 73kg, es va emportar el bronze. Aitor Goicoechea també va guanyar un bronze en 81kg. I Hugo Barcia va ser or en 90kg. Els èxits individuals van portar a la UV al segon lloc en la classificació per universitats, la qual cosa va suposar sumar la segona plata en aquesta competició.

El CAEU de golf es va celebrar dijous passat 23 de febrer, l'organització del qual va estar a càrrec de la Universitat CEU Cardenal Herrera. El torneig va tindre lloc en el club de golf Foressos de Picassent. El millor resultat de la UV el va obtindre l'estudiant de Medicina Luis Lerma, que va acabar en 8a posició. 

Les pròximes setmanes el calendari dels campionats autonòmics d'esport universitari, en la modalitat d'esports individuals, és un no parar. El diumenge 26 se celebra el CAEU de Marató, organitzat per la UJI a Castelló; l'1 de març tindrà lloc a Elx el CAEU de Goal Ball, a càrrec de la Universitat Miguel Hernández; el dijous 2 serà el torn dels escacs; el dissabte 4, el de taekwondo; i el diumenge 5, el de trail.

Imatges: