Universitat de ValènciaServei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Pensat per a persones que estiguen interessades a iniciar-se en el procés d'escriptura. Durant el taller, es facilitaran mecanismes i eines que permeten avançar o iniciar el procés de creació. Treballarem des del jo com a protagonista, recuperarem la idea antropocèntrica que ens diu que som el centre de l'univers, encara que en realitat no ho siguem mai, i tractarem de trobar en la mirada íntima l'abast universal.

En aquest taller, a més, ens endinsarem en les característiques del text teatral: la construcció de l'espai i la cerca dels no llocs, el temps intern i extern de la peça, i els personatges. També serà essencial treballar la qualitat de les imatges i trobar la brutalitat del quotidià.

Professora: Guadalupe Sáez

Alacant, 1981. Formada amb els dramaturgs Roland Schimmelpfennig, Mariano Pensotti, Roger Bernat , Rafael Spregelburd, Eusebio Calonge, Sergio Blanco, Gracia Morales, Rosa Díaz, Juan Cavestany, Patrícia Pardo, Xavier Puchades, Paco Zarzoso, Sanchis Sinisterra i Enzo Cormann.

Entre els treballs que ha desenvolupat per a la seua companyia es troben els textos familiars Boreal (2022, finalista en Millor espectacle infantil dels premis del IVC), Plàstic (2020) i M i els balenes (2014). Per a públic adult, ha estrenat La lengua incompleta (2023, finalista del premi Born de teatre 2021), L’alegria està ací dins (2017, premi a Millor espectacle en la Mostra de Teatre de Barcelona), Se’ns està quedant cos de postguerra (2014), A mí nunca me cortó la cabeza (2013) i Para que no te me olvides (2012).

En 2024, és seleccionada en la beca Benet i Jornet per a l'escriptura de textos teatrals en llengua catalana i rep el Premi Jesús Domínguez de teatre per la peça Nínive. En 2021, la sala Ultramar estrena el seu text La confianza i participa com a autora en la primera producció de teatre de carrer d'Escalante Centre Teatral, Xafar la gespa, coproduïda amb la companyia La negra.

És coautora de les obres següents: Princeses, Cavallers i dracs, La caravana de las flores, Alexandría, Hijos de Verónica, i Cul Kombat

Modalitat

Taller presencial de 25 h impartit en 10 sessions de dues hores i mitja de durada cadascuna.

Dates

  • Del 15 d’octubre al 17 de desembre de 2024.
  • Sessions: 15, 22 i 29 de octubre; 5, 12, 19 i 26 de novembre, i 3, 10 i 17 de desembre de 2024.
  • Horari: dimarts, de 16:00 a 18:30.

Lloc

Campus de Blasco Ibáñez. 

Llengua d'impartició del taller

Castellà.

Recursos

L’Aula Virtual estarà a disposició del professorat i de l’alumnat. Si el professorat ho considera oportú també es podrà utilitzar per a fer tasques o exercicis. 

​Reconeixement acadèmic

El taller té un reconeixement d’1 crèdit ECTS sempre que es puga comprovar l’assistència, almenys, a un 80 % de les sessions i es realitzen els exercicis proposats pel professorat. La no assistència haurà de ser justificada documentalment.

Inscripció

Consulteu ací les condicions de matrícula i els terminis d’inscripció.