Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Aquest és un taller d’iniciació a l’escriptura dramàtica. Per què escric teatre?  Per què em decidisc a escriure teatre i no una novel·la? Quines són les característiques específiques de l’escriptura teatral? Veurem de manera senzilla i pràctica els fonaments de la dramatúrgia i jugarem amb les diferents maneres d’enfrontar-nos al full en blanc. 


Professora: Núria Vizcarro

Dramaturga, actriu i directora. És membre fundador de La Ravalera i creadora de la Fira de Teatre Breu de Castelló "La Ravalera”. Membre del Consell Valencià de Cultura des de 2018. 

Llicenciada en Art Dramàtic, en l'especialitat de Dramatúrgia i Direcció per l'Institut del Teatre de Barcelona, i en l'especialitat d'Interpretació, opció textual, per l'ESAD València. Guanyadora del XVIII Premi de Teatre “Castelló a Escena” amb l’obra Teresa, premi a Millor espectacle de la 22a Mostra de Teatre de Barcelona amb Assassines de la Cia. La Flor Innata i finalista dels Premis Max 2019 en autoria i espectacle revelació per Instruccions per a no tenir por si ve la Pastorade La Ravalera. 

Les darreres obres escrites i estrenades són Antimülleriana i altres cròniques del fracàs (2022), de La Ravalera Teatre; Família Normal (2020), d’Horta Teatre; Somni (2019), de l’Institut Valencià de Cultura (IVC); Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora (2018), de La Ravalera; Unplugged (2018), text participant en el III Torneig de Dramatúrgia del País Valencià organitzat per l’IVC, Creador.es i SGAE. També ha escrit les peces curtes MaresPorta’ls llet als veïnsEl dia DEl Mètode MorgaûEl fals nouLa Sala de les AbsènciesLa Sonata del Dimoni i La Ravalera Festa Plena!, dins de les diferents fires de teatre breu La Ravalera.


Modalitat

Taller presencial de 25 h impartit en 10 sessions de dues hores i mitja de durada. 
 

Dates

  • Del 6 d’octubre al 16 de desembre de 2022.
  • Sessions: 6, 13, 20 i 27 d’octubre; 3, 10, 17 i 24 de novembre, i 1 i 15 de desembre de 2022. 
  • Horari: de 16:00 a 18:30.

 

Lloc

Aula de formació del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), primer pis de l’Aulari III (Av. Menéndez Pelayo, s/n).  


Llengua

Valencià/castellà.


Recursos

Tota la documentació necessària per a realitzar el taller estarà disponible en Aula Virtual. A més, si el professorat ho considera oportú, es podrà utilitzar l’Aula Virtual per a la realització dels exercicis o tasques proposats. 


​Reconeixement acadèmic

El taller té un reconeixement d’1 crèdit ECTS sempre que es puga constatar l’assistència a almenys el 80 % de les sessions i es realitzen els exercicis proposats pel professorat. La no assistència haurà de ser justificada documentalment.


Inscripció

Consulteu ací les condicions de matrícula i els terminis d’inscripció.