Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Aquest taller és una aproximació a l’escriptura dramàtica i les seues peculiaritats. Abordarem la composició dels diàlegs i les acotacions, la construcció de personatges, el tractament de l’espai i del temps, els gèneres teatrals i els diferents tipus d’estructures dramàtiques. Els continguts teòrics s’alternaran amb exercicis pràctics i la redacció d’escenes teatrals. 

Professora:  Paula Llorens

Llicenciada en Filologia Espanyola per la Universitat de València, és titulada en Art Dramàtic per l'Escola del Actor i en Direcció i Dramatúrgia per la RESAD de Madrid. En 2019 va realitzar el màster universitari en Formació i Investigació Literària i Teatral de la UNED.

És autora, entre d’altres, de: Cardiovascular, finalista del Premio Teatro Nuevos Tiempos 2008; Lluvia (2016), amb direcció pròpia i producció de la seua companyia Cactus Teatre; Inquilinos, Premi de Dramatúrgia Hispana de Chicago 2019; Tirant, Premi a la Millor adaptació del Institut Valencià de Cultura; Yana o La malaltia del temps, Insula Dramataria 2020 i Premi Rambleta; Una guerra invisible, guanyadora del Certamen de Letras Hispánicas de la Universidad de Sevilla 2020 i L'abraçada dels cucs (Dramaturgias actuales, INAEM 2021).

Imparteix classes de Literatura dramàtica i Dramatúrgia a l'Escola del Actor. Com a actriu, ha intervingut en les obres Canciones y amor con queso (2012), Temporada baja (2013), Den Haag (2014), El Geperut de Notre Dame (2015) i, més recentment, Per davant i per darrere (2018) i Historia de una maestra (2018) i L'abraçada dels cucs (2021), entre altres.

Modalitat

Curs en línia de 25 h. El curs consistirà en 10 sessions per videoconferència de dues hores i mitja cadascuna. Durant aquestes sessions síncrones, el professorat impartirà la part teòrica i l’estudiantat podrà realitzar els exercicis proposats, si és el cas.

Dates

Del 5 d’octubre al 21 de desembre de 2021.

Sessions per videoconferència en directe: 5, 19 i 26 d’octubre, 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre, 14 i 21 de desembre de 2021, de 16:30 a 19 h. 

Llengua

Valencià/castellà.

Recursos

Aula Virtual i Blackboard Collaborate. 

Reconeixement acadèmic

Es pot obtenir 1 crèdit ECTS sempre que s’acomplisquen les següents condicions:

  • 70% d’assistència a les hores de videoconferència síncrona programades.
  • Entrega d’almenys la meitat dels exercicis d’escriptura proposats

Inscripció

Consulteu ací les condicions de matrícula i els terminis d’inscripció.