Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

L’alumnat preuniversitari de les Visites a la Universitat 2024 valora molt positivament l’experiència

  • Servei d'Informació i Dinamització
  • 13 de març de 2024
Estudiants atenent les explicacions de la seua guia Conèixer durant les Visites a la Universitat 2024
Estudiants atenent les explicacions de la seua guia Conèixer durant les Visites a la Universitat 2024

Del 19 al 29 de febrer, 16.074 alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior han participat en les Visites a la Universitat del programa Conèixer i han omplert els campus de Burjassot, Els Tarongers, Blasco Ibáñez i Ontinyent per conèixer l’oferta formativa i de serveis de la Universitat de València. Segons l’enquesta realitzada a l’alumnat participant en les visites, el 97,2% les recomanaria a altres futurs estudiants.

L’enquesta duta a terme durant les visites, impulsada per la Delegació de Trajectòries Acadèmiques i el Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi), té per objectiu avaluar les impressions de l’estudiantat que ha assistit a les Visites a la Universitat 2024. Del total de visitants, va respondre l’enquesta una xifra significativa i permet comptar amb dades suficients sobre la valoració del futur estudiantat universitari que necessita conèixer més les titulacions del seu interès, així com també les instal·lacions i els serveis que ofereix la Universitat.

Els resultats globals de l’enquesta mostren que l’experiència de les Visites a la Universitat és molt positiva per al futur estudiantat. De les dimensions analitzades, les valoracions més positives se les enduen els guies conèixer (l’estudiantat de cada centre que acompanya la visita pels espais universitaris), amb un 95,9% de valoracions positives. A continuació, l’ítem més valorat són les instal·lacions i els espais universitaris, amb un 92,1% d’opinions favorables, seguit de les xarrades impartides sobre les titulacions de cada facultat o de l’escola, amb un 88,4% de valoracions positives. Així, el 97,2% de l’estudiantat preuniversitari enquestat recomanaria les Visites a la Universitat per ser una experiència positiva i útil.

El campus dels Tarongers, el més visitat

Dels més de 16.000 alumnes que han visitat la Universitat, 6.199 han acudit al campus dels Tarongers, el més visitat aquest any. Dins d’aquest campus també es troba el centre amb més assistents, la Facultat d’Economia, que ha rebut a 2.391 estudiants. El campus de Blasco Ibáñez, per la seua part, ha estat visitat per 5.693 alumnes, el campus de Burjassot per 4.095, i el d’Ontinyent, per 87.

Al campus de Blasco Ibáñez, els centres amb més visitants han estat les facultats de Medicina i Odontologia, Filologia, Traducció i Comunicació, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Psicologia i Logopèdia. Al campus dels Tarongers, la Facultat d’Economia, seguida de la de Magisteri, i a Burjassot, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i les facultats de Ciències Biològiques i Física.

Pel que fa Ontinyent, que per primera vegada s’incorpora a les Visites a la Universitat del programa Conèixer, ha rebut 87 estudiants, que van visitar les seues instal·lacions i van conèixer els quatre graus que s’oferten: Infermeria, Administració i Direcció d'Empreses (ADE), Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) i Educació Infantil.

Les Visites a la Universitat del programa Conèixer, que han complit enguany 28 edicions, són una iniciativa del Vicerectorat d’Estudis coordinada pel Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi) i que són possibles gràcies als equips implicats dels díhuit centres de la Universitat de València. A més, altres serveis com les biblioteques, els centres d'autoaprenentatge de llengües o el Museu d’Història Natural, també col·laboren en aquesta iniciativa.

El programa Conèixer inclou, a més de les Visites, la Jornada d'Informació per a professionals de l'orientació que ja s'ha celebrat (les gravacions estan disponibles en la pàgina web Conèixer) i la sessió informativa sobre l'accés i l'admissió a la Universitat, que tindrà lloc al juny, i que aborda la preinscripció, la matrícula i les taxes o les llistes d'espera, entre altres qüestions d’interès per al futur estudiantat.