Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

La VII Trobada de Representants de la Universitat de València reuneix huitanta estudiants

  • Servei d'Informació i Dinamització
  • 11 de març de 2024
Participants en la VII Trobada de Representants d'Estudiants de la Universitat de València
Participants en la VII Trobada de Representants d'Estudiants de la Universitat de València

Aquest 9 de març, al Centre Cultural La Nau, ha tingut lloc la VII Trobada de Representants d’Estudiants de la Universitat de València, a la qual han assistit huitanta estudiants, membres dels òrgans de govern de la Universitat i de les associacions amb representació. L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar els recursos i les capacitats dels estudiants per a la participació i la governança.

La VII Trobada de Representants d’Estudiants és una oportunitat per a què els estudiants que assumeixen tasques de representació es formen, es coneguen entre sí i puguen intercanviar inquietuds i visions sobre la Universitat que volen construir. En eixe sentit, Marcos Durà, Delegat de la Rectora per a l’Estudiantat, ha destacat en la seua intervenció d’obertura de la Trobada, la importància de participar-hi, especialment, per als nous membres de les assemblees de representants d’estudiants dels centres (ADR) i de l’Assemblea General d’Estudiants (AGE), ja que els permetrà conèixer millor “ les ferramentes per a una participació activa en la cogovernança universitària”.

Durant la jornada, els participants han assistit a diverses activitats formatives: Alícia Villar, professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, ha impartit el taller La re-representació, i Isabel Núñez Ruiz, psicòloga i especialista en violència de gènere de la Unitat d’Igualtat de la Universitat, ha explicat com funcionen els espais violeta i el protocol d'actuació davant un cas d'assetjament de la Universitat de València.  

A més, l’estudiantat participant en la Trobada també ha pogut fer un taller entre els tres oferits: Coneix els drets del estudiants i les estudiantes i fes-te sentir, a càrrec de Paula Sala, vicesíndica d’estudiants de la Sindicatura de Greuges de la Universitat de València entre 2019 i 2022; Habilitats per a la comunicació en el marc de l’exercici de la representació estudiantil, impartit per Fani Grande, escriptora i especialista en comunicació; i Gestió de conflictes en el marc de la representació estudiantil, a càrrec d’Irene Verde, professora del Departament de Teoria de l’Educació a la UV.

Aprofitant aquesta iniciativa, Ana María Sánchez Pablo Bottero, del Consell de la Joventut de València, han explicat en què consisteix el Consell i algunes propostes per contribuir a augmentar la participació de la joventut en el món de l'associacionisme. 

Els participants en la Trobada, impulsada per la Delegació d’Estudiants i organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi), han valorat molt positivament la iniciativa i han destacat que els continguts, els materials i els tallers els ajudaran a desenvolupar la seua tasca com a representants. Segons l’enquesta de satisfacció que han emplenat en finalitzar la Trobada, també assenyalen que és una activitat que recomanarien a altres companys i companyes que siguen representants, que s’ha creat un bon ambient i que ha respost a les expectatives dels assistents.