Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Aquest divendres té lloc la Jornada d’Informació per a professionals de l’orientació

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 20 de gener de 2022
Imatge de la XXV Jornada d’Informació, celebrada el 16 de febrer de 2021
Imatge de la XXV Jornada d’Informació, celebrada el 16 de febrer de 2021

El programa Conèixer la Universitat comença aquest divendres, 21 de gener, amb la celebració de la XXVI Jornada d’Informació per a professionals de l’orientació, que enguany torna a celebrar-se en línia. A aquesta iniciativa la seguiran les Visites a la Universitat i una sessió informativa sobre accés i admissió, amb l’objectiu d’acostar la Universitat de València al futur estudiantat universitari.

La Jornada d’Informació per a professionals de l’orientació, prevista per a celebrar-se de manera presencial aquest divendres, s’ha hagut de traslladar al format en línia a causa de l’evolució de la situació sanitària. El programa de la vint-i-sisena edició, però, s’ha mantingut i es comptarà amb diverses intervencions que busquen contribuir a l’actualització i la reflexió sobre temes d’interés per al personal d’orientació i equips directius de centres de secundària i de formació professional. La retransmissió de la Jornada, organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), està produïda per UVComunicació.

L’equitat en la vida universitària

Després de l’obertura institucional, a càrrec de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, i de la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, es donarà pas a la conferència L’equitat en la transició als estudis universitaris, a càrrec d’Helena Troiano, professora del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i experta en equitat i accés a estudis superiors. En la seua intervenció, Troiano parlarà sobre els mecanismes a través dels quals l’origen social influeix en l’accés als estudis universitaris. A continuació, Alícia Villar, cap d’Iniciatives de Trajectòries Acadèmiques i professora de Sociologia de la Universitat de València, moderarà una taula d’experiències sobre recursos per a la vida universitària que comptarà amb Isabel Núñez, psicòloga de la Unitat d’Igualtat; Sela Andreu, tècnica de diversitats; Raquel Serón, mentora del programa Entreiguals, i Celeste Asensi, directora d’UVDiscapacitat.

La Jornada clourà amb les intervencions d’Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, que explicarà el nou doble grau Química-Enginyeria Química de la Universitat de València, i Toni Gil, coordinador general de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) del districte universitari valencià, que parlarà sobre l’accés a la universitat per al curs 2022-2023.

Inscripcions i participació dels assistents

El públic inscrit a la Jornada, al qual se li facilitarà l’enllaç d’accés a la plataforma d’emissió,  podrà també fer aportacions i preguntes, en directe, a través dels mitjans electrònics habilitats a l’efecte. La inscripció estarà oberta fins dijous, 20 de gener, a les 14:00 h. Tota la informació es troba disponible en la pàgina temàtica Conèixer la Universitat.

El programa Conèixer la Universitat 2022

La següent activitat de Conèixer 2022 seran les Visites a la Universitat, que també se celebraran en línia aquest curs, durant els mesos de març i abril, amb l’objectiu de proporcionar un primer contacte entre l’estudiantat preuniversitari i la Universitat i mostrar la seua oferta d’estudis i de serveis. A finals d’abril, la Universitat de València participa en  Uniferia Grados, plataforma virtual per informar de l’oferta acadèmica de diverses universitats espanyoles, impulsada per la CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) i organitzada pel grup SIOU (Serveis d’Informació i Orientació Universitària). Finalment, per tancar Conèixer 2022, en el mes de juny tindrà lloc la Sessió informativa Et matricularàs a la Universitat? sobre l’accés i l’ingrés a la Universitat de València. Els recursos que es generen dins del programa es recullen en una pàgina temàtica dedicada que, a més, ofereix informació rellevant i pràctica de l’oferta de titulacions de les facultats i escola de la Universitat.

Conèixer la Universitat és un programa coordinat pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), sota l’impuls del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius i del Vicerectorat d’Estudis i Política Lingüística. Compta amb la participació de tots els centres de la Universitat i el suport de l’àrea de comunicació institucional del Gabinet de la rectora, el TAU (Taller d’Audiovisuals) i la Unitat Web i Màrqueting.