Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Comencen les Visites a la Universitat del programa Conèixer 2024

  • Servei d'Informació i Dinamització
  • 22 de febrer de 2024
Visites a la Universitat. Campus de Burjassot

S’espera que vora setze mil estudiants de segon de batxillerat i d’últim any de cicles formatius s’acosten a la Universitat per conèixer de prop les titulacions, les instal·lacions i els serveis que ofereix la Universitat de València per al curs 2024-2025. Professorat, estudiantat i personal de serveis fan possible aquesta iniciativa del programa Conèixer que impulsa el Vicerectorat d’Estudis.

Les Visites tenen lloc els dies 19, 21, 23, 27 i 29 de febrer als campus de Burjassot, Blasco Ibáñez i Els Tarongers. El dia 22, a més, es podrà visitar, el campus d'Ontinyent, en el qual es poden cursar els graus d'Infermeria, Administració i Direcció d'Empreses (ADE), Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) i Educació Infantil.

L’alumnat visitant és rebut pels guies Conèixer, estudiants del propi centre, fàcilment recognoscibles pels petos rojos que vesteixen, que els acompanyen per les principals instal·lacions de la Universitat. A més de la xarrada informativa que imparteix el professorat sobre l’oferta de graus, alguns centres també organitzen demostracions en laboratoris o activitats dinàmiques per fer més amena la visita. Tot l’alumnat rep una guia, editada pel Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi), que recull les titulacions que es poden cursar en la facultat o l’escola que han decidit visitar, així com també informació i dubtes freqüents sobre l’accés i l’admissió a la universitat.

Enguany, està previst que visiten la Universitat de València vora setze mil estudiants. Per primera vegada, per iniciativa de la Delegació de Trajectòries Acadèmiques, l’alumnat visitant està completant una enquesta sobre les Visites a la Universitat i la seua utilitat i interès per escollir titulació i centre universitari.

Per al curs 2024-2025, la Universitat de València ofereix 56 graus de totes les branques de coneixement i 13 dobles graus. Cal destacar el nou doble grau en Comunicació Audiovisual i Periodisme, que es podrà cursar en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, al campus de Blasco Ibáñez.

Les Visites a la Universitat del programa Conèixer, que compleixen 28 edicions, són una iniciativa del Vicerectorat d’Estudis que coordina el Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (Sedi) i que són possibles gràcies als equips implicats dels díhuit centres que, de manera simultània, acullen les visites. A més, altres serveis, com les biblioteques, els centres d'autoaprenentatge de llengües o el Museu d’Història Natural, també col·laboren en aquesta iniciativa, amb l’objectiu de proporcionar una visió més completa sobre la Universitat de València.

El programa Conèixer inclou, a més de les Visites, la Jornada d'Informació per a professionals de l'orientació que ja s'ha celebrat (les gravacions estan disponibles en la pàgina web Conèixer) i la sessió informativa sobre l'accés i l'admissió a la Universitat, que tindrà lloc al juny, i que aborda la preinscripció, la matrícula i les taxes o les llistes d'espera, entre altres qüestions d'interés per al futur estudiantat.