Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Futura 36: ‘Les humanitats al segle XXI’

  • 14 de gener de 2020
Futura 36

El número 36 de la revista Futura dedica el seu tema central a reflexionar sobre la situació de les humanitats al segle XXI. El monogràfic s’enceta amb un article de Marta García Carrión, coordinadora d’aquest número, en què fa un repàs als estudis d’humanitats a la Universitat de València. Amparo Ricós escriu sobre els estudis de filologia, traducció i comunicació al món laboral, Josep Montesinos i Martínez es pregunta sobre per a què estudiar humanitats, Vicent Flor analitza els reptes de la cultura com a professió i Enric Senabre assenyala les pressions dissimulades que encara existeixen cap a l’alumnat que tria humanitats.

Carlos Alberto Torres, sociòleg polític de l’educació, distinguished professor en la Universitat de Califòrnia, Los Angeles (UCLA), on va fundar i dirigeix l’Institut Paulo Freire, és entrevistat per Alicia Villar. Torres dóna algunes claus per entendre la importància de les polítiques educatives davant el que ell anomena crisi d’humanitat i reflexiona sobre altres aspectes de l’educació, com la meritocràcia i el desenvolupament del talent.

En aquest número de Futura trobarem la secció ‘Diàlegs’ dedicada al grau en Sociologia, novetats en ‘Campus’, i les opinions de Rafael Crespo sobre el talent en el nostre sistema educatiu en ‘A2 columnes’.

Futura és una publicació de la Universitat de València especialitzada en educació, editada des del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), dirigida a professionals de l’orientació i l’ensenyament secundari.