University of Valencia logo Logo Faculty of Social Sciences Logo del portal

Inauguració exposició fotogràfica : "MÀRGENS, DONES, MIRADES" de Concha Martínez Giménez, a l'hall de la Facultat

  • March 22nd, 2021
Image de la noticia

En l'hall de la Facultat de la Facultat s'inaugura  l'exposició fotogràfica "MÀRGENS, DONES, MIRADES" a càrrec de la fotògrafa Concha Martínez Giménez.

 

Aquesta exposició, composta per 60 fotografies en blanc i negre, s'expressa mitjançant un joc, una simbiosi visual; la de la fotògrafa que mira el que s'esdevé i la del subjecte polític dona que es deixa mirar.

• «MÀRGENS» Perquè les dones, majoritàriament i en l'àmbit global, estem sempre en les perifèries pel simple fet de ser dones; enfrontem un major nombre de dèficits, de precarietat i estem exposades en gran manera a tota mena de violències.

 

• «DONES» ¿Per què hi ha dónes majoritàriament en el meu treball? Encara que les dones prenem el carrer com es veu en les grans manifestacions: 8M, 25N, ocupant amb contundència l'espai públic, i ja no estem relegades exclusivament a l'espai domèstic, hui en dia, encara cal continuar treballant perquè l'androcentrisme i el patriarcat no ens neguen i/o qüestionen els nostres drets fonamentals de ciutadania.

Lloc: Hall de la Facultat de Ciències Socials, romandrà fins al 25 d'abril

 

Al mateix temps a la sala Manuela Ballester l'exposició "El Poder de les Papallones". Una exposició multidisciplinària que té com a objectiu la denúncia de la violència contra les dones. El projecte naix de la voluntat de dues artistes, Manola Roig i Rosa Serra, i la complicitat i col·laboració de sis artistes més: Elena Gromaz, Cristina Guzmàn Traver, La Rulla (Cristina Castany ), Sémele (Sergi Llàzer), Jesús Martín (Chule) i Jose Plaza.

 

Les Papallones com a símbol de la lluita contra la violència contra les dones i de la reivindicació d’una societat més justa, igualitària i lliure. "Perquè creiem en la força del poder de l’efecte papallona".

Data: 5 de març de 2021 fins al 30 d'abril.

Lloc: Sala Manuela Ballester de la Facultat de Ciències Socials.

Comissaries: Manola Roig i Rosa Serra

+ informació