El projecte Stat Wars naix a Madrid en 2014 durant La Nit Europea dels Investigadors ideat per la professora i investigadora Rosa Lillo. Gràcies a la gran acceptació que va tenir, la Xarxa Nacional de Bioestadística BIOSTATNET va decidir portar-ho a tota Espanya a través dels seus nodes entre els quals es troba el node València-VaBar que té la seva seu en la Universitat de València.
El taller "Stat Wars", impulsat per la Xarxa Nacional de Bioestadística BIOSTATNET i finançat per la Fundació Espanyola per a Ciència i Tecnologia (FECYT), pretén portar la probabilitat, l'estadística i la ciència de dades a les aules dels centres de secundària i de batxillerat, mostrant algunes de les seues aplicacions més destacades i promovent el sentit crític de l'estudiantat. Tenim materials adaptats a diferents nivells educatius amb els quals, d'una manera amena i divertida, ensenyem la importància del llenguatge probabilístic i com l'estadística és la ciència que trobem en totes les ciències i, sobretot, la ciència de dades.
Públic al qual va dirigit: | Des de 4t de primària fins a Batxillerat |
Nombre màxim d'assistents: | Grups de 20/40 persones, per a sessions més nombroses també hi ha material però menys interactiu |
Lloc on es realitza: | Consulteu possibilitats |
En l'equip de Stat wars - València comptem amb les professores Emilia López Iñesta (Departament de didàctica de les matemàtiques) i Anabel Forte Deltell (Departament d'Estadística i Recerca Operativa) i amb el professor David V. Conesa Guillen (Departament d'Estadística i Recerca Operativa).
En el següent link podeu trobar un vídeo resum https://youtu.be/BCnIu2q4j6A
Xarxes socials
- @elibeni2010
- @AnaBayes
- @StatWarsEs
- @FMatemaUV_EG
- @CdCienciaUV
- @MednightGTS
INSCRIPCIÓN.
Aquesta activitat compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació.