Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Converses a l’Espai Ciència 2016-2017

Investigació científica per millorar la nostra vida

La periodista Reis Juan condueix un programa de ràdio sense ràdio

amb el suport tècnic de Pepe Moreno

Hora: 19.00

Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània

Dimarts 1 de març

Anna Lluch       Departament de Medicina (Universitat de València) i Hospital Clínic Universitari, València

Anna Lluch es va graduar en Medicina per la Universitat de València i s’especialitzà en Hematologia i Oncologia Mèdica a l'Hospital Clínic Universitari de València. L’any 1985 es doctorà per la Universitat de València. Ha treballat com a investigadora invitada en l'Istituto Nazionale dei Tumori de Milà, el Laboratori de Biologia Experimental i l'Hospital MD Anderson Cancer Center de Houston. És catedràtica de Medicina en la Universitat de València i cap del Servei d’Hematologia i Oncologia de l'Hospital Clínic Universitari de València. Membre de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica, de l'European Society for Medical Oncology, de l'American Society of Clinical Oncology, de la Societat Espanyola de Senologia i de la Fundació d'Estudis Mastològics. Ha exercit com a assessora del Programa de Diagnòstic Precoç de Càncer de Mama, membre del Comité Assessor del Pla del Càncer i del Comité Assessor del Programa de Càncer Hereditari al País Valencià. També és investigadora de la Fundació d'Investigació de l'Hospital Clínic i de la Unitat d'Investigació Clínica de Càncer de Mama del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques. L’any 2010 rebé l’Alta Distinció de la Generalitat al mèrit científic i el 2014 fou distingida amb la Medalla de la Universitat de València.

Dimecres 13 d’abril

Avelino Corma                                                                   

Institut de Tecnologia Química (CSIC-UPV), València

Avelino Corma va estudiar Química a la Universitat de València i es va doctorar a la Universitat Complutense de Madrid l'any 1976. Després s’incorporà al Departament d'enginyeria química de la Queen's Univesity a Canadà, i el 1979 va entrar a formar part del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), esdevenint professor d’investigació del CSIC l'any 1987. El 1990 va fundar l'Institut de Tecnologia Química, centre d'investigació mixt entre el CSIC i la Universitat Politècnica de València, sent-ne el seu director fins al 2010. Des de 2012 és membre de la Royal Society i, entre altres distincions, el 2011 rebé la Grande Medaille de l’Académie des sciences de França i l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al mèrit científic, i el 2014 el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica. La seua investigació s’ha centrat en la creació de materials amb noves aplicacions industrials, com ara catalitzadors i processos catalítics sostenibles en el camp del refinament d'hidrocarburs i dels derivats de la biomassa.

Dimecres 11 de maig   anul·lada

Converses a l’Espai Ciència

La conversa amb la investigadora Pura Muñoz, prevista per al pròxim  l’11 de maig, no es podrà realitzar i per tant queda anul·lada.

 

Dimecres 8 de juny

María José Sanz                                                                 

Centre Basc per al Canvi Climàtic (BC3), Bilbao

María José Sanz va estudiar Biologia en la Universitat de València. Es va doctorar en el Departament de Botànica de la mateixa Universitat en 1985, on fou professora fins 1996. Va realitzar estades d’investigació a l’Arizona State University i al Servei Forestal en Riverside (EEUU). Des de 1992 ocupà diversos llocs d’investigació en la Fundació CEAM (València) i des de 2007 a 2011 treballà al UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) en Bonn. Entre 2012 i 2015 ha estat coordinadora del programa UNREDD (United Nations collaborative initiative on Reducing Emissions from Deforestation and Forest Degradation), al Departament Forestal de la FAO (Ginebra).. DE 2000 a 2007 fou membre d ela delegació espanyola per a la UNFCCC i en 2007,. membre de la Junta Executiva del Mecanisme per al Desenvolupament Net (MDL) de la UNFCCC per Europa. Entre 2001 i 2006 fou membre de la delegació espanyola en el Panell Intergovernamental per al Canvi Climàtic (IPCC). Com a membre de l’IPCC, va rebre el premi Nobel de la pau en 2007. Entre 2011 i 2012 assumí la direcció científica del l’Institut d’Investigació sobre Canvi Climàtic de Saragossa. És especialista en els efectes de la contaminació atmosfèrica sobre la vegetació, així com en les bases científiques i les polítiques i mesures associades amb el canvi climàtic i des de 2016 és Directora Científica del Centre Basc per al Canvi Climàtic (BC3), Bilbao.

L’Espai Ciència és un programa d’activitats patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència/Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, amb el suport del CSIC.

 


Inicio       Ministerio de Industría, Economía y Competitividad

"Converses a l'espai ciència" és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat