Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Obert el termini per participar als concursos de nanorelats i de nanovídeos de l’Institut de Ciència Molecular (ICMol)

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 14 de març de 2023
cartell

L’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València (UV) i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la pròpia institució acadèmica han organitzat una nova edició del concurs de nanorelats per a estudiants de 3r i 4t d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional, dins del Festival de Nanociència 10ALAMENOS9. Aquest any, a més, arriba amb novetats a la Comunitat Valenciana, ja que també s’ha convocat un concurs de nanovídeos. La inscripció acaba el 17 d’abril per al concurs de vídeos i el 28 del mateix mes per al de relats.

La Nanotecnologia és el disseny, la caracterització i l’aplicació d’estructures, dispositius i sistemes complexos mitjançant el control de la forma, la mida i les propietats de la matèria a escala nanomètrica. Així, en els concursos es tracta d’elaborar un relat o vídeo senzill que tinga a veure amb algun aspecte de la Nanociència.

El concurs de nanorelats està organitzat en dues categories. L'A, per a participants amb 14 o 15 anys a 31/12/2022 (3r i 4t ESO), i la B, per a participants amb 16 o 17 anys a data 31/12/2022 (Batxillerat). En el cas del certamen de #NanoEnVídeos, hi ha una categoria única, per a participants (individuals o grups) de 12 a 17 anys. Les persones guanyadores, a més, passaran a la fase nacional i internacional del concurs, on competiran amb altres regions d’Espanya i estudiants d’altres països.

Els premis són de 200 euros per a cada guanyador o guanyadora del certamen de nanorelats i un lot de llibres de divulgació científica de la Universitat de València per al centre educatiu de cadascuna d’aquestes persones. Al concurs de vídeos, el primer premi serà de 200 euros per al/la participant o els/les participants del vídeo guanyador i un lot de llibres de divulgació científica, a més d’un segon premi que consistirà també en un lot d’aquest tipus d’obres.

 

Bases, formulari i inscripció fent clic ací.