Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Estado de ejecución del proyecto

Fira Aèria: Aquesta jornada expositiva és la fase final d'un projecte que realitza durant tot l'any l'empresa El Caleidoscopio, start‐up, de la Universitat Miguel Hernández, i que consisteix en el fet que l'estudiantat de secundària aprenga a muntar un dron i que ideen una aplicació que tinga un impacte positiu en la seua pròpia localitat, solucione alguna problemàtica concreta o pose en valor algun aspecte del municipi. Al final de curs se celebra la Fira Aèria, la mostra expositiva dels seus treballs, amb la col·laboració d'aquesta UCC+i.

Per a això es disposa de l'espai de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV que consta de 3 zones diferenciades: en la primera hi ha 45 estands corresponents a cadascun dels projectes dels centres, on l'alumnat exhibeix els seus drons i posters amb les aplicacions proposades; la segona consisteix en quatre sales que funcionen simultàniament i en les quals cada centre exposa públicament els avantatges socials del seu projecte; i la tercera zona està delimitada per xarxes i consisteixen en les pistes on es realitzen les demostracions de vol dels drons.

Les temàtiques triades per l'alumnat giren entorn de diferents objectius: assistència a serveis socials, ajudes a persones majors amb mobilitat reduïda, control de plagues en camps i ajuda a agricultors, drons de difusió turística i de patrimoni històric, i fins i tot alguns per a ajuda en assistència bàsica i de primers auxilis en serveis mèdics, salvament marítim, ajuda a bombers, suport en accidents de trànsit, etc. Col·laboren en aquest projecte, a més dels ajuntaments als quals pertanyen els centres, el CEFIRE (Generalitat Valenciana) i Les Naus Centre d'Innovació (Ajuntament de València).

Estat d'execució: 50%. El projecte inclou dues edicions d'aquesta fira, la primera es va celebrar el maig passat de 2019, i la segona es realitzarà durant el mes de maig de 2020
 

Actualització: La edició de Maig de 2020 ha estat suspesa per la COVID-19

Repercussió en premsa de l'edició de  2019

Levante. Edición Castellón
Levante. Comarca La Costera
La Vanguardia. Comunidad Valenciana
La Vanguardia. Comunidad Valenciana
20 Minutos. Comunidad Valenciana
Las Provincias. Comunidad Valenciana
Europa Press
El Periòdic d’ Aqui
Unviersitat de València

Fotografies