University of Valencia logo Logo University Institute of Women Studies Logo del portal

Aquest projecte es proposa com a objectiu principal contribuir a l'eliminació de el “sostre de cristall” que dificulta l'accés de les dones a llocs de decisió, demostrant l'eficàcia de l'aplicació del criteri de diversitat de gènere en els equips directius.
Description

 El treball es desenvolupa sota la hipòtesi que les dones, a causa dels processos de socialització de gènere, aporten una sèrie de valors, actituds i competències als seus llocs de treball i, en concret, posseeixen un estil d'adreça molt valorat en l'actualitat, que produeix una sèrie de beneficis empresarials que es tradueixen en una millora del rendiment, el clima i la satisfacció laboral.

Per a aconseguir aquest objectiu, hem realitzat un estudi empíric en dues empreses valencianes, una dedicada a l'arquitectura i una altra a l'assessorament jurídic, legal i tributari. En aquestes empreses realitzem entrevistes amb el personal directiu i passem qüestionaris als empleats, amb la finalitat d'avaluar les variables organitzacionals de rendiment, clima i satisfacció, així com l'aportació de les dones a les empreses en general i els equips directius en particular.

Dels resultats obtinguts extraiem una sèrie de conclusions i propostes útils per a l'aplicació de la diversitat de gènere i la incorporació de dones a llocs de responsabilitat.

Non-UV principal researchers

Ester Barberá

Non-UV participating researchers

Ramos, Mariam
Candela, Carlos
Sarrió, Maite
Chorro, J.Luis
Sevilla, Julia
Ramos, José
Yeves, Teresa

Start date
2005 January
End date
2007 December
Funding agencies:

Ministeri de Treball i Assumptes Socials