INFORMACIÓ CRUE. PROJECTE HERCULES.

Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

INFORMACIÓ CRUE. PROJECTE HERCULES.

  • 14 de juliol de 2016
Image de la noticia

El president de Crue Universitats Espanyoles, D. Segon Píriz, i el Director General de Banc Santander i director de Santander Universitats, José Antonio Villasante, i el rector de la Universitat de Múrcia, D. José Oriola, com a universitat coordinadora, han signat ahir dia 13 de juliol un conveni per al desenvolupament del Projecte Hèrcules, una important eina de gestió de projectes de recerca universitària.

La participació de la resta de les universitats que formen part de Crue Universitats Espanyoles i que vulguen adherir-se al projecte, es formalitzarà mitjançant la signatura de successius acords, que concretaran la manera de participació de cadascuna d'elles.

Segons el conveni, Crue Universitats Espanyoles es compromet a recolzar i impulsar institucionalment el projecte Hèrcules, així com a difondre els resultats entre les universitats espanyoles i promoure l'ús del programari resultant del projecte.

Les universitats participants, per la seua banda, es comprometen a promoure les iniciatives necessàries per a l'engegada del projecte, així com d'implantar el projecte pilot i col·laborar amb Crue Universitats Espanyoles en la difusió del mateix a la resta d'universitats interessades. Banc Santander per la seua banda, materialitzarà a través de Santander Universitats, el seu respatler econòmic al projecte amb 600.000 euros. 


El projecte Hèrcules sorgeix com una iniciativa de Crue Universitats Espanyoles, a través de la seua sectorial TIC, per a crear les bases d'un nou model de col·laboració entre universitats per al desenvolupament dels seus sistemes de gestió. La implantació d'aquest sistema en les universitats aportarà els següents beneficis:

Realitzar l'explotació conjunta d'informació relativa a la recerca.

  • Unificar els criteris per a l'obtenció d'informació, oferint majors garanties d'una adequada interpretació de la informació i, amb açò, l'exactitud dels indicadors obtinguts.

  • Poder establir major quantitat de sinergies i col·laboracions entre universitats i grups de recerca.

  • Majors facilitats per a la transferència tecnològica i per a la col·laboració entre universitat-empresa.

  • Facilitar el coneixement de la producció científica, tant per a la resta d'investigadors i com per a la societat en general.

  • Facilitar la integració del currículum vitae normalitzat. Major facilitat per a la mobilitat del PDI entre les universitats espanyoles.

  • Transparència total de dades, en proporcionar amb major facilitat a l'usuari, al contribuent i a la societat en general dades estadístiques que puguen ser rellevants des del punt de la transparència en l'exercici del servei públic, atenent a la vocació de transparència i rendició de comptes de les universitats espanyoles.

  • En definitiva, permetre l'explotació conjunta d'informació de recerca de totes les universitats, permetent amb açò una total transparència en la gestió universitària.