Mobilització de l’estudiantat contra el sistema 3+2 per a l’ensenyament superior

Pancarta que obria la manifestació.

L’estudiantat universitari i de Secundària s’ha mobilitzat aquesta setmana contra el sistema 3+2 per a l’ensenyament superior. Milers de persones han participat aquest dijous en una manifestació que ha arrancat des de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. La jornada de vaga només ha registrat un incident aïllat al Campus dels Tarongers.

“O els seus privilegis o la nostra dignitat”. Aquesta era la frase de la pancarta que encapçalava la manifestació, a la que s’han sumat també representants del professorat i del PAS de la Universitat de València.
 
La Mesa de l’Assemblea General d’Estudiants (AGE) de la Universitat de València i diferents sindicats estudiantils havien convocat a la jornada de reivindicació. En un escrit, la AGE havia concretat els motius de protesta: “Per defensar l’educació pública, de qualitat i en la nostra llengua”. I afegia: “Resulta indignant comprovar que abans de la implantació de l’actual sistema de graus, els títols universitaris duraven 3 o 5 anys amb un cost més econòmic per a l’estudiant que hui en dia, i amb el pas al model proposat pel Ministeri, pagaríem tres anys de grau i els altres dos a preu de màster, el cost del qual va des dels 1.300 euros als 10.000 euros (sols a la primera matriculació)”. 
 
Un piquet havia llançat pots de fum en tres classes de l’Aulari Nord del Campus dels Tarongers a mitjan matí de dijous. Aquesta circumstància ha aconsellat el tancament de l’esmentat edifici, per tal d’evitar més incidents. Un vigilant de seguretat ha patit, com a conseqüència de l’estrès, una crisi d’ansietat, i s’ha preferit el seu trasllat a un centre sanitari. Es tracta de l’únic incident remarcable, en una jornada reivindicativa i pacífica.
 

Data d'actualització: 27 de de febrer de 2015 08:00.

Llista de notícies