La revolució de les finances ètiques i solidàries, a debat a la Nau

Coberta del llibre.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, presenta aquest dilluns en el Fòrum de Debats de la Universitat de València el llibre ‘¿Es posible un mundo sin bancos? La revolución de las finanzas éticas y solidarias’. En la presentació també intervindran l’autor del llibre Joan Ramon Sanchis Palacio, l’editor Miquel Riera (editorial El Viejo Topo) i l’escriptor i periodista Alfons Cervera, que actuarà com a moderador. L’acte serà a les 19 hores, a les sales de seminari del Centre Cultural La Nau.

Joan Ramon Sanchis Palacio és catedràtic d’Economia de l’Empresa, director de l’Institut d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria IUDESCOOP de la Universitat de València i autor, entre altres obres, del llibre ‘La banca que necesitamos’. En aquest nou llibre, el professor Sanchis Palacio proposa una revolució silenciosa de les finances a nivell mundial liderada per la societat civil a través de l’anomenada Triple C: Coneixement, Consciència i Consum financer socialment responsable. 

L’obra qüestiona el paper de la casta bancària espanyola (alts directius i consellers) que és la que majors sous cobra de tot Europa, amb un salari mitjà anual aproximat que supera els dos milions i mig d’euros. “Una pràctica –explica– que premia la mala gestió i la corrupció a preu d’or mentre la majoria dels ciutadans veiem com, any darrere any, perdem poder adquisitiu i qualitat de vida.” 

L’autor també ofereix una reflexió sobre el model de banca que necessita la societat en l’actualitat, quins han de ser els seus fonaments i quina ha de ser la seua funció com a instrument al servei de les persones. Es fa necessari, assegura, “un canvi profund en el model bancari a través de l’ètica i la responsabilitat social, apostant per una banca de proximitat vinculada a les necessitats de la societat”. Finalment, en l’obra s’analitzen la reforma/contrareforma financera, l’exclusió/inclusió financera, les finances ètiques i cooperatives i els diversos sistemes de finançament alternatius a la banca convencional, oferint alternatives i solucions als problemes actuals.

+Info: http://ir.uv.es/ny2K3df 

Data d'actualització: 13 de de febrer de 2016 07:00.

Llista de notícies