Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

La 15ª edició del Curs d'Empresa Familiar de la CEFUV “Aspectes clau per a la seua competitivitat i perdurabilitat” amb la conferència inaugural de José Vicente López

  • 4 d’octubre de 2023
Image de la noticia

El 19 de juny, la Facultat d'Economia de la Universitat de València va donar inici a la 15ª edició del Curs d'Empresa Familiar titulat “Aspectes clau per a la seua competitivitat i perdurabilitat”. Aquest esdeveniment va ser organitzat per la Càtedra d'Empresa Familiar en col·laboració amb les seues promotors Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), l'Escola d'Empresaris (EDEM), l'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar (IVEFA), l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), la Universitat de València (UV), i compta amb el patrocini de CaixaBank i Broseta.

La jornada inaugural va estar marcada per un discurs de benvinguda a càrrec d'Alejandro Escribá, director de la Càtedra, qui va brindar una càlida benvinguda a l'alumnat del curs.

Un dels moments destacats del dia va ser la inspiradora ponència inaugural presentada per José Vicente López, CEO del Grup Mercadalia. El CEO va compartir amb els assistents la fascinant història d'aquesta empresa familiar del sector de l'alimentació, propietària de reconegudes empreses com Damel Group i Boston Nutraceutical Science, totes dues líders en les seues respectives àrees de negoci. La ponència, titulada “Del tot al no-res i del no-res al tot”, va relatar els orígens i l'evolució de l'empresa, així com la seua visió, missió i enfocament en la innovació. Va ser una oportunitat única per a aprendre de l'experiència d'un líder reeixit en l'àmbit de les empreses familiars.

El Curs d'Empresa Familiar té com a objectiu:

  • Conèixer la naturalesa d'una Empresa Familiar.
  • Analitzar les seues fortaleses i desafiaments.
  • Comprendre la cultura i els conflictes típics en aquest entorn.
  • Presentar eines per a la gestió i el govern de l'empresa.
  • Abordar aspectes legals, fiscals i de successió.

Les empreses familiars exerceixen un paper fonamental en l'economia, i aquest curs ofereix una valuosa oportunitat per a aquells interessats a desenvolupar les seues carreres en aquest context empresarial únic.

Imatges: