Logo de la Universitat de València Logo Càtedra L'Horta de València: Patrimoni, Vida, Futur Sostenible Logo del portal

Sequer del Saler

Sequer del Saler
Provincia: València.
Comarca: L'Horta Sud.
Municipi: València.
Poblat: El Saler.
Localització i accés:

Carrer Embarcadero, 31.

Latitud i longitud: 30 729718.789mE 4362576.017mN
Tipus de bé material: Sequer.
Estat: Bo.
Tipus d'ús: Agropecuari.
Titularitat: Privada.
Protecció: Bé de rellevància local.
Cronologia

Principis del segle XX.

Història

Segons el Catàleg de Béns i Espais Protegits de Naturalesa Rural de la Revisió Simplificada del Pla General de València de l’any 2013, es desconeix l’origen cronològic del sequer, però es presumeix principis del segle XX.

Descripció

Segons el Catàleg de Béns i Espais Protegits de Naturalesa Rural de la Revisió Simplificada del Pla General de València de l’any 2013, el sequer es compon d’unes eres de secat, on s’inclouen embulls de vivenda i emmagatzematge, construïts a la manera de naus, de fàbrica lleugera. Part dels embulls es troba a l’aire lliure, com les eres o els antics espais de secat d’arròs. La proximitat de l’antic Canal de l’Albufera permet pensar en una antiga estructura d’embarcador pròxima al sequer. Adosada a aquest es troba una casa de dos aigües, amb una porxada i un annex, que completa el conjunt.

Detall del estat d'protecció

Bé de Relevància Local (BRL-BRR/ETN), en el catàleg de Béns i espais protegits de natura rural, del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat de València, revisió de l’any 2012. Valor singular Etnològic - Històric. Espai etnològic d’Interès Local.

Ubicació i entorn

Manteniu premuda la tecla Ctrl mentre us desplaceu per apropar o allunyar el mapa

Fotogaleria