Logo de la Universdad de Valencia Logo Cátedra L'Horta de València: Patrimonio, Vida, Futuro Sostenible Logo del portal

Barraques al Camí del Tremolar s/n

Barraques al Camí del Tremolar s/n
Provincia: València.
Comarca: L'Horta Sud.
Municipio: València.
Poblado: Castellar Oliveral.
Localización y acceso:

Les dues barraques es troben situades al camí del Tremolar s/n., actualment a les portes del nucli urbà de Castellar.

Latitud y longitud: 30 727258.013mE 4367070.535mN
Tipo de bien material: Barraca.
Estado: Bueno.
Tipo de uso: Viviendo.
Titularidad: Privada.
Proteción: Bien de relevancia local.
Cronología

Segle XX

Historia

Segons el Pla d’Acció Territorial de l’Horta de València de l’any 2018, les dues barraques del camí del Tremolar s/n daten del segle XX.

Descripción

Segons la Revisió Simplificada del Pla General de València del Catàleg de béns i espais protegits de Naturalesa Rural de l’any 2013, les barraques del camí del Tremolar estan situades paralel·les al camí, dins d'un recinte acotat. Estan restaurades per a ser habitades, i compten amb una porada complementària. Mantenen la fisonomia pròpia de les barraques amb la disposició original de les façanes, així com la coberta vegetal, el treball de la fusta, etc.

Detalle del estado de protección

Bé de Relevància Local-Barraca (BRL-BRR), en el catàleg de Béns i espais protegits de natura rural, del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat de València, revisió de l’any 2012.

Bé de Relevància Local-Barraca (BRL-BRR), Elements de primer grau, elements arquitectònics, del Pla d’Acció Territorial de Protecció de l’Horta de València (PAT de l’Horta), Decret 219-2018 del 30 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Publicaciones

DEL REY. M. (2010), Arquitectura Rural Valenciana, Barcelona, Galerada (1ª edició: València, Direcció General de Patrimoni Artístic, 1996)

GARCIA ESPARZA, J. A. (2008), “La barraca Valenciana, procesos de transformación”, Revista valenciana d'etnologia, 3, pp. 145-159.

CRUZ OROZCO, J. (2003), “Las viviendas de cubierta vegetal en el territorio valenciano: el caso de la barraca”, Revista El Pajar: Cuaderno de Etnografía Canaria, 14, pp. 111-116.

RUIZ RUBIO, J. V. (1999), Construint una barraca valenciana, València, Ajuntament d’Alboraia-Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de València-Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana.

SANCHIS GUARNER, M. (1957), Les barraques valencianes, Barcelona, Ed. Barcino. (reedició: València, Institució Alfons el Magnànim, 1999).

ALMELA VIVES, F. (1960), La vivienda rural valenciana, Valencia, La Semana Gráfica.

CASAS TORRES, J. M. (1944), La vivienda y los núcleos rurales de la huerta de Valencia, València, Diputació Provincial de València.

Ubicación y Entorno
Fotogalería

Fotos: E. Guinot