Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

11.11 Celebració del Dia del Solter

  • 11 de novembre de 2022

Tots coneixem el Dia de Sant Valentí, que es coneix també con el día dels enamorats, però a la Xina hi ha un día especial destinat a festejar la solteria, parlem del Dia del Solter, també conegut com el “Dia anti-San Valentí”. Aquesta festivitat xinesa es va a originar a la Universitat de Nanjing com a celebració per a les persones solteres durant la dècada dels 90.

Tradicionalment, hi ha hagut un sentiment de vergonya, que es projecta a través de la cultura xinesa, cap a aquells adults que, amb vint-i-cinc anys o més, encara no h’han casat. Aquest judici naix, principalmente, al si de la familia, però es manté en tota la cultura dominant, amb majors nivells de pressió sobre les dones solteres per a trovar una parella i casar-se.

El Dia dels Solters ha esdevingut una data important per a les generacions més joves a la Xina, ja que mostra la tradició i les pressions per casar-se. Avui día, fins i tot, ens trobem amb l’existència de mercats matrimonials, on els avis es reuneixen amb fotos dels seus fills i néts solters en un intent de “vendre-ls”a altres persones amb familiars solters. El Dia del Solter tracta de transformar aquesta norma tradicional, i canviar les pressions culturals, en una norma on la solteria es celebre i no siga un càstig.

Tot i la seua popularitat, el Dia del Solter a la Xina no és un festiu oficial, encara que serveix com a moment de reunió i socialització. També ha esdevingut un dels dies de compres més popular a la Xina. Un dels majors impulsors darrere de la marca del día és la idea de “cura propia” i “regal propi” per a les persones solteres, deixant de banda la vergonya que, tradicionalment, va unida als solters.

Aixó ha estat mercantilitzat per les grans marques actualment. L’esdeveniment anual comença la mitjanit de l’11 de noviembre i té una durada de 24 hores. És un frenesí de compres amb grans descomptes i promocions a les principals marques, restaurants independents i molts altres establiments.

De fet, es poden trovar grans descomptes a tots els sectors, inclosos educació, alimentació, electrònica i moda. Aquest dia les compres augmenten significativament a tots els sectors.

A mesura que el Dia del Solter ha anat guanyant importància a la Xina i s’ha anat convertint en el día del comerç electrònic més gran del món, la Xina i la seua economia en conjunt han guanyat importància i s’han convertit en una gran influència per al consumidor global.

Com es pot veure, el Dia del Solter a la Xina s’ha convertit en un gegant del món del consum, una data més important al calendari xinés que el Black Friday, el Cyber Monday o l’Amazon Prime Day.

Va començar com un moviment estudiantil contra les pressions i les tradicions d’una societat que es centrava en la santetat del matrimoni i la familia i, hui en día, ha esdevingut un dia frenètic de consum.