Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

El Centre d'Idiomes llança un punt de lectura multilingüe: Espai BookCrossing

  • 11 de març de 2024

En el Centre d'Idiomes de la Universitat de València, més enllà de l'ensenyament d'idiomes i la certificació d'exàmens oficials, ens esforcem per conrear una comunitat que senta que forma part d'una cosa més gran; el nostre compromís va més enllà de les aules, per això busquem proporcionar als nostres estudiants una experiència integral que incloga un component cultural significatiu. D'aquest leitmotiv neixen propostes com aquesta, ja que promouen els valors que portem per bandera i, a més, es materialitzen en activitats que no sols contribuïsquen a l'aprenentatge d'idiomes, sinó que també enriquisquen la vida personal i acadèmica dels nostres membres.

Una de les competències que considerem fonamental en aquest procés és la comprensió lectora. Entenem que aquesta habilitat no sols permet adquirir vocabulari de manera efectiva, sinó que també obre les portes a nous horitzons lingüístics i culturals, sense importar la llengua en la qual es practique. És en aquest context que hem decidit enfortir la nostra oferta cultural amb la instal·lació d'un espai dedicat al BookCrossing.En el nostre Espai de BookCrossing, hem reunit una àmplia varietat bibliogràfica que abasta més de 10 idiomes diferents, des del valencià i l'espanyol fins a l'anglés, francés, alemany, italià i portugués, entre altres. Aquesta col·lecció abasta des dels clàssics de la literatura fins a obres contemporànies, garantint així una experiència de lectura enriquidora i diversa per a tots els nostres estudiants i membres de la comunitat universitària.

A més, hem creat un ambient acollidor i tranquil dins del nostre racó de lectura. Ací trobaràs dos còmodes butaques ben il·luminades que conviden a submergir-se en la lectura de manera confortable i relaxada. Creiem fermament que l'entorn en el qual es llegeix pot influir significativament en l'experiència de lectura, per la qual cosa ens hem assegurat de proporcionar un espai que fomente la concentració i gaudir de la lectura.

Però, com funciona exactament el BookCrossing? És un procés simple, però meravellosament efectiu: els participants poden seleccionar un llibre de la nostra prestatgeria i emportar-se'l. Una vegada que hagen gaudit de la seua lectura, tenen l'opció de retornar el llibre al mateix lloc perquè una altra persona puga gaudir-lo, o fins i tot deixar-lo en qualsevol altre lloc públic perquè continue el seu viatge. Aquesta pràctica es basa en el concepte de compartir el goig de la lectura i permetre que els llibres circulen lliurement entre diferents lectors, contribuint així a la difusió del coneixement i el plaer de la lectura.

La inspiració darrere d'aquesta iniciativa es remunta a l'any 2001, quan l'estatunidenc Ron Hornbaker va fundar el moviment BookCrossing. Des de llavors, aquesta idea de convertir el món en una gran biblioteca en constant moviment ha guanyat seguidors a tot el món. En el Centre d'Idiomes de la Universitat de València, ens sentim honrats d'unir-nos a aquesta comunitat global de lectors àvids i esperem contribuir al seu creixement i evolució en els pròxims anys.

Et convidem a unir-te a nosaltres en aquesta aventura d'intercanvi de llibres i descobrir el plaer de la lectura en múltiples idiomes en el Centre d'Idiomes de la Universitat de València. Junts, podem explorar nous mons a través de les pàgines d'un llibre i gaudir de la riquesa que la literatura ens ofereix. Esperem veure't aviat en el nostre Espai de BookCrossing!