Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Estudis Internacionals i Europeus Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
ARRIBA BUENO, RAUL DE

ARRIBA BUENO, RAUL DE

PDI-Titular d'Universitat
BAR CENDON, ANTONIO

BAR CENDON, ANTONIO

PDI-Emerit/a Universitat

(9638) 28936

antonio.bar@uv.es

BOIX PALOP, ANDRES

BOIX PALOP, ANDRES

PDI-Titular d'Universitat
Vicesecretari/a General Universitat

Despatx 3E11 Àrea de Dret Administratiu Departament de Dret Administratiu i Processal - Facultat de Dret de la Universitat de València Av. dels Tarongers, s/n 46021- València (ESP)

(9638) 28598

687143861

andres.boix@uv.es

Biografia
 

Andrés Boix Palop (València, 1976) es Profesor titular de Derecho administrativo de la Universitat de València – Estudi General desde 2007. Doctor en Derecho (2003) por la Universitat de València, cursó estudios también en la Universidad de Paris XII – Val de Marne (curso 1996-97) y ha realizado estancias de estudio e investigación en diversas Universidades europeas como las de París (Paris I Panthéon-Sorbonne – 2001 y 2002), Múnich (Ludwig-Maximilians Universität München – 2003), Fráncfort del Meno (Johann-Wolfgang-Goethe Universität Frankfurt am Main – 2005, 2006 y 2007), París (París II Panthéon-Assas – 2013 y 2014) o Hamburgo (Bucerius Law School, 2018).

Imparte o ha impartido docencia en diversos grados (Derecho, ADE-Derecho y Periodismo) de la Universitat de València, así como en diversos Másters oficiales de esta misma Universidad (Máster en Derecho de la empresa y Máster en Derecho Administrativo y de la Administración pública, Máster en Estudios Internacionales y de la Unión Europea) y de otras Universidades españolas. Tiene reconocidos tres tramos de docencia evaluados positivamente (2000-2004; 2005-2009 y 2010-2015).

Además, es autor de un centenar de trabajos, entre artículos, capítulos y monografías especializadas, relativos diversas materias dentro del ámbito del Derecho público. En ellos, se ha ocupado preferentemente de cuestiones relacionadas con las relaciones entre el legislador y la Administración en nuestro ordenamiento jurídico (con diversos trabajos, entre ellos la monografía Las convalidaciones legislativas, 2004) y de la reforma de la planta administrativa a niveles local, autonómico, estatal o europeo (con trabajos varios entre los que destaca el libro Una nova planta per als valencians. Possibilitats i límits per a l’organització política i administrativa del País Valencià dins la Constitución de 1978, Nexe, 2014, del que hay edición digital de acceso gratuito o estudios sobre la reforma local de 2013, publicados en REALA 2014 o El Cronista 2017, así como en tanto que coordinador de un libro colectivo publicado en Aranzadi, 2016), así como de los problemas generados en cuanto a la acción de la Administración respecto de los derechos fundamentales y de la regulación de medios audiovisuales (“Libertad y pluralismo en la Red”, REDC, 2002; “La construcción de los límites a la libertad de expresión en las redes sociales”, REP, 2016), siendo además coautor de diversas obras sobre Derecho de la comunicación (Iustel, 2011) o, como editor, sobre autoría y derechos de autor en la era digital (Tirant lo Blanch, 2006), la regulación de la movilidad sostenible (PUV, 2014), la reforma española de los mercados audiovisuales y el control de contenidos (Aranzadi, 2014; Aranzadi, 2017) o de sendas obras colectivas sobre la regulación de la sharing economy en los mercados del transporte (Aranzadi, 2017) o del alojamiento (Aranzadi, 2018). También es coautor (junto a los profesores D. Sarmiento Ramírez-Escudero, M. Zelaia Garagarza, M. I. González Pascual y S. Muñoz Machado) de una completa obra realizada al amparo de la Academia Europea de Ciencias y Artes en la que se analiza en profundidad la participación de Las Comunidades Autónomas en el proceso de integración europea (Las Comunidades Autónomas y la Unión Europea, 2012, de la que hay edición digital de acceso gratuito). También ha publicado recientes trabajos sobre las diferentes dimensiones de la europeización del Derecho administrativo español en inglés (2013) francés (2016) o español (2018).

Más recientemente, su actividad investigadora se ha centrado en la regulación pública de los mercados y la intervención pública sobre la economía. En esta materia, la de los procesos de liberalización económica en sectores altamente regulados y la orientación de los mismos por parte del Derecho de la Unión Europea, su actividad investigadora se completa en los últimos años con la coordinación del Grup de Recerca REGULATION de la Universitat de València, centrado en la regulación de la economía colaborativa y de la innovación digital, grupo que cuenta con diversos proyectos competitivos concedidos tanto a nivel autonómico como nacional. Así, en estas materias, junto a la coordinación de las obras colectivas ya reseñadas sobre los mercados del alojamiento y del transporte, ha prestado una atención especial a las obligaciones de servicio público en materia de telecomunicaciones (“Las licencias de telecomunicaciones y la nueva concepción del servicio público”, 2001) en un trabajo que ganó el Premio de Estudios Jurídicos de la Fundación Profesor Manuel Broseta o más recientemente con trabajos sobre la intersección de regulación y competencia derivada de las normas europeas en materia de servicios de interés económico general como el televisivo (“Crisis y transformación del modelo de televisión autonómica en España en el contexto europeo”, RDUE, 2013). En una parcela próxima, ha estudiado las normas europeas en materia de “derecho al olvido” (“El equilibrio entre los derechos del artículo 18 de la Constitución, el derecho al olvido y las libertades informativas tras la sentencia Google”, RGDA, 2015). También ha analizado (junto a Guillermo López García) en la revista Unión Europea Aranzadi tanto las elecciones europeas de 2009 (2013) como las de 2014 (2014) y sus consecuencias no sólo políticas sino económicas y jurídicas. En esta misma línea, ha reflexionado sobre “La influencia de la crisis económica sobre las instituciones estatales y europeas: sobre la significación jurídica de la cláusula whatever it takes” (Documentación administrativa, 2014). Asimismo, se ha ocupado de algunas de las cuestiones de política regional europea (“25 años de fondos europeos y desarrollo autonómico”, El Cronista, 2013).

Respecto de su actividad investigadora, ha sido o es investigador principal de 2 proyectos del Plan Nacional de I+D+i y responsable de diversas acciones autonómicas de investigación (proyecto autonómico, acciones AORG), así como parte de redes de excelencia investigadora y miembro, en la actualidad de un proyecto de excelencia PROMETEO. Cuenta con tres tramos de actividad investigadora reconocidos tras su evaluación positiva (2000-2005; 2006-2011; 2012-2017).

Para un listado completo de sus publicaciones, artículos académicos y capítulos de libro, algunas de ellas en libre acceso, puede consultarse tanto su página web personal como el listado de Dialnet o de Google Scholar.

Para más información, puede consultarse su página web personal de la Universitat de València (www.uv.es/aboixp), donde se pueden encontrar más detalles sobre su actividad docente e investigadora, información sobre su colaboración con distintas asociaciones y organizaciones dedicadas a la defensa del medio ambiente, cuestiones relativas a la protección del espacio público y colaboración con movimientos vecinales y de colaboración diversos colectivos. También desde esta páginas se puede acceder a su blog jurídico, dedicado al tratamiento de cuestiones de Derecho público de nombre No se trata de hacer leer (www.lapaginadefinitiva.com/aboix), que es uno de los primeros que aparecieron en nuestro país en este género. También se pueden consultar vídeos con algunas de sus conferencias en su canal de Youtube. Respecto de sus actividades y publicaciones en el Grup de Recerca REGULATION de la Universitat de València, consultar la página web REGULATION. Adicionalmente, en tanto que coordinador junto con los profesores Olavarría y Doménech del Seminari Interdepartamental de la Facultat de Dret de València que se viene llevando a cabo desde 2012, se puede consultar toda la información sobre esta actividad en la web del Seminari de la Facultat de Dret de València.

Por último, ha colaborado con la edición valenciana del diario El País, con eldiario.es, con CTX, El Temps, Agenda Pública o Levante-EMV con columnas sobre la actualidad del Derecho público. Coordina, en esta dimensión y junto con el profesor Joan Romero, la sección Arguments de eldiariocv.es

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Blog jurídico de Andrés Boix Palop sobre la actualidad del Derecho público español: http://www.lapaginadefinitiva.com/aboix

Publicacions d'Andrés Boix Palop i pàgina web personal: http://www.uv.es/aboixp

Llistat de publicacions arreplegat a Dialnet: https://dialnet.unirioja.es/servlet/autor?codigo=33673

Publicacions via Google Scholar: https://scholar.google.es/citations?user=AlEL78YAAAAJ&hl=es

Publicacions en obert via Academia: https://uv.academia.edu/ABoixPalop

Pàgina web i publicacions del Grup de Recerca de la UV "REGULATION": http://www.uv.es/regulation

BOU FRANCH, VALENTIN ENRIQUE

BOU FRANCH, VALENTIN ENRIQUE

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Despacho 3B06 Departamento de Derecho Internacional Facultad de Derecho Avda. de los naranjos s/n 46022 VALENCIA

(9638) 28668

valentin.bou@uv.es

Biografia
 

Hola,

Em dic Valentín Bou Franch. Em vaig llicenciar en Dret a la Universitat de València el 4 de juliol de 1984. En aquesta acarona Universitat, vaig defensar tant la meva Tesi de Llicenciatura el 26 de setembre de 1986, com la meva Tesi Doctoral el 21 de desembre de 1990.

En l'actualitat, sóc Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat de València (Espanya). Sóc igualment el titular d'una Càtedra Jean Monnet concedida per la Unió Europea en règim de concurrència competitiva a nivell mundial. La Universitat de València, a través de la seva Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència OPEX)  m'ha honrat, reconeixent a la meva Càtedra Jean *Monnet com a Càtedra institucional de la Universitat de València, amb la denominació abreujada de  Càtedra Jean Monnet "European values"

Tant la meva formació acadèmica, com la meva carrera professional estan molt vinculades al Departament de Dret Internacional 'Adolfo *Miaja de la Muela' de la Facultat de Dret d'aquesta Universitat.

Tinc reconeguts cinc trams consecutius d'investigació d'excel·lència (sexennis) (anys: 1989-2018); sis trams consecutius de docència d'excel·lència (quinquennis) (anys: 1987-2016); i deu triennis consecutius d'antiguitat (anys: 1987-2016).

Les meves principals línies d'investigació abasten: el règim jurídic de l'Antàrtida i de l'Oceà Austral, Dret Internacional del Mar, Dret Internacional del Medi ambient, Procediments de solució de les controvèrsies internacionals, Protecció internacional del patrimoni cultural, Dret de la Unió Europea, Dret Internacional Penal i Dret Internacional dels Drets Humans.

La meva participació en Projectes d'investigació competitius finançats amb fons públics ha consistit a participar com a investigador en sis Projectes R+D+I finançats per la Unió Europea (dues vegades com a Investigador Principal); en nou Projectes R+D+I d'àmbit estatal (quatre vegades com a Investigador Principal); i en vuit Projectes R+D+I d'àmbit autonòmic (cinc vegades com a Investigador Principal). He obtingut dues Ajudes per a accions especials de R+D+I i tres Ajudes complementàries per a Projectes de R+D+I. També he participat en dos Projectes d'innovació docent.

Sóc autor d'un nombre important de publicacions que, al costat d'altres aspectes rellevants del meu currículum vitae professional, pots consultar a la meva pàgina Web:

https://valentinbou.es

 

CARDONA LLORENS, JORGE

CARDONA LLORENS, JORGE

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9616) 25225

jorge.cardona@uv.es

CERVERA VALLTERRA, MARIA

CERVERA VALLTERRA, MARIA

PDI-Contractat/Da Doctor/A

Departamento de Derecho Internacional Avinguda dels Tarongers s/n 46022 Valencia Despacho 3B11

(9638) 28749

maria.cervera@uv.es

DE LA ENCARNACION VALCARCEL, ANA MARIA

DE LA ENCARNACION VALCARCEL, ANA MARIA

PDI-Titular d'Universitat

Departamento Administrativo, Despacho 3E-02

(9616) 25282

ana.maria.encarnacion@uv.es

DEL VAL TALENS, PAULA

DEL VAL TALENS, PAULA

PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial

(9616) 25219

paula.delval@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

ESPINOSA CALABUIG, ROSARIO

ESPINOSA CALABUIG, ROSARIO

PDI-Catedratic/a d'Universitat
ESTEVAN DE QUESADA, CARMEN

ESTEVAN DE QUESADA, CARMEN

PDI-Catedratic/a d'Universitat
ESTEVE MOLTO, JOSE ELIAS

ESTEVE MOLTO, JOSE ELIAS

PDI-Titular d'Universitat

José Elías Esteve Moltó Profesor Titular de Derecho Internacional Público y Relaciones Internacionales Dpto. de Dcho Internacional "Adolfo Miaja de la Muela" Universitat de València Avda. dels Tarongers s/n 46022 Valencia (España) Tel. 963828813 Fax.963828552 E-mail: j.elias.esteve@uv.es

(9638) 28813

j.elias.esteve@uv.es

Biografia
 

Senior lecturer on Public International Law and International Relations, University of Valencia; Investigator advocate in claims related to Tibet and Burma before the Spanish National Court, Hight Court, Constitutional Court and European Court of Human Rights. Particularly the line of research pursued regarding universal jurisdiction has not only generated a series of results in the research and teaching fields, but the knowledge gained has been taken to legal practice, specifically in three lawsuits for which Esteve is responsible for the research, authorship and presentation: two lawsuits on the international crimes committed in Tibet and one lawsuit lodged against the military Junta of Myanmar. All this has resulted in a clear transfer of results to legal practice, which is visible in the actions taken by several central courts of Spain’s Audiencia Nacional. He has participated as judge in the Permanent People’s Tribunal on Sri Lanka, Bremen, Germany. Other main research lines are, Business and Human Rights and International Humanitarian Law. At the same time he is participating in different national and international research projects mainly lead by Professor Ramón Chornet of the University of Valencia.

He has published dozens of articles in journals and book chapters, such as, “Causes and first effects of the reform of universal jurisdiction principle by the Ley Orgánica 1/2009”, Spanish Yearbook of International Law XVI, 2010, Martinus Nijhoff Publishers, 2012, pp. 19-54; “Tibet”, Oxford Bibliographies in International Law, Ed. EIC International Law, Oxford University Press, New York, 2013; “The ‘Great Leap Forward’ to impunity. Burying universal jurisdiction in Spain and returning to the paradigm of Human Rights as ‘domaine réservé’ of the States”, Journal of International Criminal Justice 13 (5), 2015, pp. 1121-1144; “Les droits de victimes de disparition forcé devant la Cour Européenne des Droits de l’Homme: la nécessité de la fertilisation croisée du système interaméricain”, Annuaire Français de Droit International, Vol. LXI, 2016, pp. 405-427 ; “Impunity veil of transnational corporations: the judicial saga of Bhopal”, en Marullo, Zamora Cabot, F.J.: Empresas y derechos humanos: temas actuales, Editoriali Scientifica Napoli, 2018, pp. 249-276; “Requiem for universal jurisdiction in Spain”, Révue Québécois du Droit International Vol. 33, nº 1, 2020, pp. 55-84, https://edition.uqam.ca/rqdi/article/view/507/313

Currently he is the Director of the Master’s Degree in Human Rights, Democracy and International justice and Secretary of the Human Rights Institute (http://www.idhuv.es/jose-elias-esteve/). He is also in charge of the International Human Rights Department of the Legal Clinic of the University of Valencia.

GARCIA GARCIA, MARIA JESUS

GARCIA GARCIA, MARIA JESUS

PDI-Titular d'Universitat
Biografia
 

María Jesús García es profesora titular de Derecho Administrativo en la Universidad de Valencia. Después de acabar sus estudios de licenciatura en Derecho obtuvo una beca de investigación del Ministerio de Educación y Ciencia, obteniendo posteriormente el título de Doctora en Derecho.

Es titular de la Cátedra Jean Monnet "Services of General Economic Interest in the framework of social and territorial cohesion" e investigadora principal del Módulo Jean Monnet  "Citizens´ integration into European Union democracy". Tanto la Cátedra como el Módulo han sido otorgados  por la Comisión Europea en el marco del programa Erasmus+ , en su convocatoria de 2021.

Colabora en calidad de experta con la European Research Executive Agency de la Comisión Europea  en la evaluación de proyectos del programa Horizonte Europa. 

María Jesús García ha sido profesora invitada en la Universidad de Harvard en 2017 y miembro del Real Colegio Complutense en Harvard, institución de la que recibió una beca para realizar una estancia de investigación. En 2014, tras finalizar su estancia docente y de investigación, recibió el nombramiento honorífico de Visiting Fellow en The Open University, Law School (UK). Ha impartido seminarios y conferencias tanto en la Universidad de Harvard, como en universidades europeas..

Es autora de siete libros, “El régimen jurídico de la rehabilitación urbana” (Institució Alfons el Magnánim);  “La conservación de los inmuebles históricos a través de técnicas urbanísticas y rehabilitadoras” (Thomson Reuters Aranzadi); “Técnicas preventivas de protección ambiental en el régimen de uso y utilización del dominio público hidráulico” ( Thomson-Aranzadi); “La sanción de prestaciones en beneficio de la comunidad en las ordenanzas de convivencia ciudadana” (Centro de Estudios Municipales y de Cooperación Interprovincial, CEMCI); "Democracia participativa en la elaboración de normas europeas en el contexto de una legislación inteligente"; "The basics of Spanish Administrative Law" (Tecnos) y "La Unión Europea en 100 esquemas y 10 metáforas". También ha publicado distintos artículos en revistas especializadas sobre una gran variedad de temas relacionados con el Derecho Público.

Tiene reconocidos cuatro tramos de investigación.

En 2023 ha recibido el premio Gabilex, otorgado por el Departamento Jurídico de Castilla la Mancha por su trabajo sobre protección y garantías de los consumidores de servicios económicos de interés general. En 2019 ha recibió el premio Blas Infante de Estudio e Investigación sobre Administración y Gestión Pública por su trabajo sobre la elaboración de normas en la Unión Europea. También en 2019 ha sido finalista del premio del Centro Estudios Financieros, modalidad Derecho Constitucional y Administrativo por su artículo "El sistema electoral europeo: cuando el todo no equivale a la suma de las partes".

En 2010 recibió el Premio de Estudios Locales por su trabajo “La iniciativa popular reglamentaria como forma de participación de los vecinos en la elaboración de disposiciones generales de carácter local”. En 2012 su trabajo “La responsabilidad de los menores de edad por infracciones administrativas y las prestaciones en beneficio de la comunidad como alternativa a la imposición de sanciones de contenido económico” recibió el premio Melchor Almagro de Estudios Jurídicos.

Ha sido magistrada suplente en régimen de adscripción permanente como medida de refuerzo en el Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad valenciana, Sala de lo contencioso-administrativo.

GARCIA TROBAT, PILAR

GARCIA TROBAT, PILAR

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9616) 25307

pilar.garcia@uv.es

GIMENO RIBES, MIGUEL

GIMENO RIBES, MIGUEL

PDI-Titular d'Universitat
Biografia
 

Miguel Gimeno Ribes (València, 1988) és Professor Titular de Dret Mercantil en la Universitat de València. És llicenciat en Dret i en Administració i Direcció d'Empreses, així com Màster i Doctor en Dret per la Universitat de València, havent obtingut el Premi Extraordinari en els quatre títols, així com Llicenciat en Musicologia. Després del període predoctoral com a Investigador FPI de l'extint Ministeri de Ciència i Innovació, fou contractat per l'Institut Max-Planck de Munic com a Investigador Sènior (Wissenschaftlicher Referent) i formà part d'un grup de recerca dedicat a l'estudi multidisciplinari del Dret del Mercat de Valors (Otto-Hahn-Gruppe zur Finanzmarktregulierung), amb el qual continua col.laborant actualment. Una volta retornat a Espanya, ha desenvolupat la seua tasca com a Professor Ajudant Doctor (2016-2020), com a Professor Contractat Doctor (2020-2022) i com a Professor Titular (des de 2022) de Dret Mercantil a la Universitat de València.

Finançat pel DAAD, la Societat Max-Planck i el Ministeri d'Economia i Competitivitat i la Generalitat Valenciana, ha realitzat estades de recerca a les Universitats de Munic, Oxford i Florència, així com a l'Institut Max-Planck d'Hamburg, i ha participat en el programa de postgrau Visiting Researcher de la Universitat de Harvard. En tots aquests llocs ha treballat en diversos temes del Dret de Societats, de Contractes i del Mercat de Valors, en els tres casos en clau jurídic-comparada i europea.

És autor únic de tres monografies sobre compravenda d'empresa (La protección del comprador en la adquisición de empresa. Estudio comparado de los ordenamientos español y alemán, Granada, Comares, 2013), fusió apalancada (Endeudamiento empresarial y fusión de sociedades. Contribución al estudio de la fusión apalancada, Madrid, Marcial Pons, 2015) i retribució d'administradors (Régimen juridico de los sistemas de retribución de los administradores sociales, Madrid, Marcial Pons, 2021), respectivament, així com de més de seixanta treballs entre articles, capítols de llibre i altres contribucions menors, entre les quals destaquen "Aproximación a la naturaleza jurídica del crowdfunding", Revista de Derecho Mercantil, núm. 291, 2014, pp. 451-490; "La exclusión voluntaria de la cotización bursátil", Revista de Derecho Bancario y Bursátil, núm. 145, 2017, pp. 91-153; "Deber de lealtad y enriquecimiento injusto", Revista de Derecho Mercantil, núm. 317, 2020, pp. 117-182; "La cogestión en sociedades y grupos transfronterizos", Revista de Derecho de Sociedades, núm. 60, 2020, pp. 225-272; "Estatuto jurídico del socio-mecenas", Revista de Derecho Bancario y Bursátil, núm. 160, 2020, pp. 11-68 y "La sumisión a arbitraje de las modificaciones estructurales", Cuadernos de Derecho y Comercio, núm. 74, 2020, pp. 45-88. Ha publicat en coautoria una anàlisi integral del Dret espanyol de Societats en el context europeu, que s'integra en l'obra col·lectiva Gesellschaftsrecht in Europa, Baden-Baden, Nomos, 2019 (pp. 1269-1402). Sobre tots aquests temes ha impartit més de quaranta ponències i comunicacions en universitats i altres fòrums acadèmics i professionals d'Europa, Amèrica del Nord i del Sud, tant en castellà, com en alemà i en anglès. Ha rebut la qualificació favorable d'un sexenni d'investigació (2012-2017).

En l'actualitat és l'investigador principal del projecte del plan nacional "Derecho de sociedades del cambio climático", finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació. Anteriorment, havia estat investigador principal de dos projectes finançats respectivament per la Generalitat Valenciana i per la Fundación BBVA i havia sigut membre d'altres sis projectes de recerca finançats pel Ministeri d'Economia i Competitivitat i per la Societat Max-Planck. 

És avaluador anònim de diverses revistes i organismes. Realitza activitat de transferència internacional en el marc de l'art. 83 LOU. És membre del consell de l'European Law Institute (ELI) des de 2019.

GOSALBO BONO, RICARDO

GOSALBO BONO, RICARDO

PDI-Associat/Da Universitari/A
HERNANDO CEBRIA, LUIS

HERNANDO CEBRIA, LUIS

PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial

(9616) 25922

luis.hernando@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

HERNANDO SERRA, MARIA DEL PILAR

HERNANDO SERRA, MARIA DEL PILAR

PDI-Titular d'Universitat
Coordinador/a Curs
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

María Pilar Hernando Serra Profesora Titular de Universidad Vicedecana de Estudios de Grado en Ciencias Políticas y de la Administración, Investigación y Cultura ORCID: 0000-0001-9382-6394 Área de Historia del Derecho y de las Instituciones Edificio departamental occidental. Avda/ Tarongers s/n...

(9616) 25311

pilar.hernando@uv.es

JIMENA QUESADA, LUIS

JIMENA QUESADA, LUIS

PDI-Catedratic/a d'Universitat

(9638) 28930

luis.jimena@uv.es

Biografia
 

El Professor Luis Jimena Quesada (Massamagrell, València, 1968) és catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València i Doctor Honoris Causa per la Universitat Nacional de la Plata (Argentina). Té cinc quinquennis de docència, quatre sexennis d'investigació i nou triennis.

A més, en l'àmbit acadèmic, Luis Jimena va ser el primer Doctor Europeu en Dret de la Universitat de València. És també l’actual Secretari General (des de gener de 2016 fins a desembre de 2019) de l'Institut Internacional de Drets Humans (Estrasburg, França) fundat pel Premi Nobel de la Pau René Cassin, on ha estat igualment Professor i Director d'Estudis des de 1993. A Espanya, ha estat Membre i President (2014 i 2015) del Comitè (Dret i Jurisprudència) d'experts independents per a l'Avaluació de l'activitat investigadora universitària (ANECA: Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació). És autor de més de tres-centes publicacions en l'àmbit del Dret Constitucional i del Dret Europeu dels Drets Humans, entre elles disset llibres*.

En el terreny de la praxi jurídica, ha estat Membre i President del Comitè Europeu de Drets Socials del Consell d'Europa (2009-2014) i Magistrat Suplent del Tribunal Superior de Justícia (Sala del Contenciós-Administratiu) de la Comunitat Valenciana (1997-2018), on ha estat "magistrat ponent" de centenars de sentències (es pot veure la base de dades del CENDOJ del Consell General del Poder Judicial). D'altra banda, actualment (des d'abril de 2019) és Jutge "Ad Hoc" al Tribunal Europeu de Drets Humans i Representant independent (suplent) del Consell d'Europa davant la FRA (Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, des de desembre de 2015 fins a juliol de 2020).

LLOPIS NADAL, PATRICIA

LLOPIS NADAL, PATRICIA

PDI-Contractat/Da Doctor/A

Despacho 3C11

(9616) 25288

patricia.llopis@uv.es

Biografia
 

Patricia Llopis Nadal és Professora Contractada Doctora de Dret Processal a la Universitat de València. En esta institució realitzà els seus estudis de Llicenciatura en Dret (2012), de Màster en Estudis Internacionals i de la Unió Europea (2014) i de Doctorat en Ciències Jurídiques amb Menció Internacional (2017), obtenint als tres graus el Premi Extraordinari i la Beca per a la Promoció de la Excel·lència Acadèmica de la Generalitat Valenciana destinada als llicenciats durant el curs acadèmic 2011-2012.

La seua investigació s’ha centrat en l’estudi dels tribunals supranacionals, la tutela de la propietat intel·lectual i la protecció dels drets a l’entorn digital, obtenint el Premi Manuel Broseta (2014) pel seu estudi sobre la tutela dels drets fonamentals en Europa i el Premi Antonio Delgado (2018) pel seu estudi sobre la tutela dels drets d’autor a Internet; així mateix, el dret processal penal europeu també s’inclou entre les seues línies de recerca actuals. Fruit del seu treball com a investigadora ha publicat dos monografies, així com capítols de llibre i articles en revistes especialitzades; a més a més, ha participat activament en congressos i en jornades tant nacionals com internacionals. Amb el propòsit de completar la seua recerca ha sigut beneficiària d’ajudes en concurrència competitiva que li han permès realitzar estades al Max Planck Institute Luxembourg for International, European and Regulatory Procedural Law (en un total de quatre ocasions, la primera d’elles en virtut de la scholarship concedida per la pròpia institució) i en la Sorbonne Université de Paris. Així mateix, ha participat en sis projectes d’investigació, cinc d’ells de finançament estatal i un de finançament autonòmic, sobre l’eficiència de la litigació massiva, les garanties del procés penal i la tutela dels drets a l’entorn digital.

En l’actualitat imparteix les assignatures de Processal Civil i de Processal Penal al Grau i dobles Graus en Dret. A més a més, és docent al Màster Universitari en Criminologia i Seguretat, al Màster Universitari en Dret i Violència de Gènere, així com al Màster Universitari en Estudis Internacionals i Europeus de la Universitat de València. Durant el curs 2014-2015 participà al Programme in European Private Law for Postgraduates (PEPP); en 2016 completà el postgrau International Legal English Diploma de la Universitat de València i des de l’any 2018 imparteix docència en anglès als grups d’Alt Rendiment (AR) de la Facultat de Dret. És membre del Projecte d’Innovació Docent consolidat Grupo Moot Court en la UV, participant com a entrenadora en competicions Moot i compartint la seua experiència en jornades d’innovació educativa; a més a més, forma part d'altres projectes d'innovació docent concedits per distintes universitats espanyoles. Tant en 2019 com en 2021 ha sigut coordinadora de la Summer School for Young Researchers de la Facultat de Dret de la Universitat de València i des de març de 2020 és membre i coordinadora de la Red Interuniversitaria para la Investigación y Docencia del derecho procesal en Inglés.

MARIMON DURA, RAFAEL

MARIMON DURA, RAFAEL

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Director/a de Departament
MARTI MIRAVALLS, JAIME

MARTI MIRAVALLS, JAIME

PDI-Titular d'Universitat
Secretari/a de Departament

(9638) 28766

jaime.marti@uv.es

MARTINEZ DALMAU, RUBEN

MARTINEZ DALMAU, RUBEN

PDI-Catedratic/a d'Universitat
MARTINEZ LOPEZ-SAEZ, MONICA

MARTINEZ LOPEZ-SAEZ, MONICA

PDI-Ajudant Doctor/A
Coordinador/a de Mobilitat
Coordinador/a Curs
Biografia
 

Mónica Martínez López-Sáez és Professora Ajudant Doctora en l'Àrea de Dret Constitucional. És Doctora (cum laude) en Dret Constitucional i Europeu. Graduada en Dret en el Grup A.R.A. –alt rendiment acadèmic- (UVEG) i Diplomada en el Màster en Estudis Internacionals i de la UE (UVEG) i en el Màster en Traducció Institucional (Universitat d'Alacant). En el 2016 va ser guanyadora del VIII Premi Fundació Cañada Blanch i Stagière en la Comissió Europea (DG-HOME). Ha realitzat la seua investigació pre-doctoral (en el marc d'una beca FPU-MECD) en l'Institut Europeu de la London School of Economics and Political Science, en la European University Institute i en el Golden Gate University School of Law.  Realitza les seues investigacions en l'àmbit de la protecció de dades a Espanya i a Europa, centrant-se principalment en els drets digitals emergents. No obstant això les seues línies d'investigació abasten l'àmbit del Dret Constitucional espanyol i de la Unió Europea i està especialment interessada en els drets fonamentals, els sistemes de protecció dels drets humans i les persones vulnerables. Com a investigadora postdoctoral García Pelayo en el Centre d'Estudis Polítics i Constiucionals, ha ampliat les seues línies d'investigació a l'àmbit de la transparència i bon govern, així com la transformació digital i el Dret Públic. Ha obtingut el International Legal English Certificate -with merit- i tinc el CPE (Cambridge University).

PEDROSA LOPEZ, JOSE CARLOS

PEDROSA LOPEZ, JOSE CARLOS

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
PEREZ SALOM, JOSE ROBERTO

PEREZ SALOM, JOSE ROBERTO

PDI-Titular d'Universitat

Despacho 3A10 Horario: martes de 12'00 a 15'00 h. Facultad de Dwerecho Av. de los Naranjos,s/n Valencia 46022 ESPAÑA

(9616) 25222

jose.r.perez@uv.es

Biografia
 

[ Traducció automàtica ]

Hola,

Em dic Roberto Pérez Salom

PIN GODOS, EMILIO

PIN GODOS, EMILIO

RIDAURA MARTINEZ, MARIA JOSE

RIDAURA MARTINEZ, MARIA JOSE

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Despacho 1E08

(9638) 28943

sefa.ridaura@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

Mª Josefa Ridaura Martinez es Catedrática de Derecho Constitucional. Departamento de Derecho Constitucional y Ciencia Política y de la Administración. Universitat de Valencia.

Doctora en Derecho por la Universitat de Valencia.

- Número de quinquenios de docencia: 6

- Número de sexenios de Investigación: 3

- Número de trienios: 11

- Líneas de investigación: Derechos fundamentales. Organización territorial del Estado.

 

Ha realizado diversas estancias de investigación en el Instituto Giurídico Antonio Cicu de Bolonia, en el Parlamento Europeo (sedes comunitarias de Luxemburgo, Bruselas y Estrasburgo), en el European University Institute, así como en el Dipartamento di Dirtto Pubblico Andrea Orsi Bataglini della Universitá di Firenze y en el Consiglio Regionale della Regione Toscana.

Ha participado en diversos Proyectos de Investigación del Plan Nacional de I+ D+I, tanto como colaboradora, como en calidad de Investigadora Principal.

Cuenta con publicaciones en distintos campos del Derecho Constitucional: en el ámbito de la Jurisprudencia Constitucional ha publicado trabajos sobre los Votos Particulares en la Jurisprudencia del Tribunal Constitucional Español y sobre las Sentencias del Tribunal Constitucional Federal Alemán. En el ámbito del Derecho Parlamentario ha trabajado sobre el Obstruccionismo Parlamentario, los Grupos Parlamentarios, y el Funcionamiento de los Parlamentos Autonómicos. Ha publicado trabajos sobre el Estatuto de los Ex Presidentes de Gobierno, estatales y autonómicos. En el marco del Derecho Autonómico ha publicado el libro sobre Relaciones Intergubernamentales, así como diversos trabajos sobre las Relaciones de Colaboración verticales y horizontales; la conflictividad competencial entre Estado y Comunidades Autónomas, la legitimación de las Comunidades Autónomas en el Recurso de Inconstitucionalidad. Ha publicado trabajos sobre el Tribunal de Justicia de la Unión Europea, y sobre el Proceso Europeo de Escasa Cuantía. En la línea de investigación de los derechos fundamentales ha trabajado sobre Igualdad y discriminación, Violencia de Género, Derechos de los Internos en Centros Penitenciarios, el Derecho de Asilo y la protección subsidiaria, y el Reconocimiento de derechos en el marco de la Unión Europea; cuenta con un libro sobre Seguridad Privada y Derechos Fundamentales; asimismo, ha publicado un trabajo sobre la Reforma Constitucional y el Principio de Estabilidad Presupuestaria, entre otros.

 

En cuanto a su actividad docente, junto a su labor como profesora de Derecho Constitucional, ha impartido cursos y masters en otros centros universitarios españoles y extranjeros: Universitat Ramón Llull (ESADE), Barcelona; IVASP; IVAP; Corte Constitucional de Ecuador y la Facultad de Jurisprudencia, Ciencias Políticas y Sociales de la Universidad Central de Ecuador; Universidad Mayor de San Andrés, La Paz (Bolivia), Universidad Nacional de Tegucigalpa.

Ha impartido Conferencias y participado en Congresos, Foros y Seminarios nacionales (Valladolid, Córdoba, Ciudad- Real, Cuenca, Madrid) e internacionales (Bogotá, Barranquilla, Consiglio Regionale della Regione Toscana, Bologna, Quito, La Paz, European Identity and Political Systems París).

Ha participado en la elaboración de diversos Contratos de Investigación con Instituciones para la elaboración de trabajos Pre-legislativos y ha sido Magistrada Suplente del Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana.

 

 

 

 

SANCHEZ PATRON, JOSE MANUEL

SANCHEZ PATRON, JOSE MANUEL

PDI-Titular d'Universitat

Universitat de València Facultad de Derecho Departamento de Derecho Internacional "Adolfo Miaja de la Muela" Campus de los Naranjos s/n. 46022. Valencia (Spain)

(9616) 25226

jose.m.sanchez-patron@uv.es

Biografia
 
SOLANES CORELLA, ANGELES

SOLANES CORELLA, ANGELES

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Vicerector/A
Vicerector/a-Formacio, Permanent, Transformacio Docent i Ocupacio
Biografia
 

Catedràtica de Filosofia del Dret i Política. Professora del Departament de Filosofia del Dret i de Política i investigadora de l'Institut de Drets Humans (UV). 

És Vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docente i Ocupació de la Universitat de València

Ha estat presidenta del Consell per a l'Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica (2018-2020 d'Igualtat), actualment és la presidenta del Fòrum per a la Integració Social dels Immigrants (Ministeri  d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions).

Ha estat vicedegana de Relacions Internacionals de la Facultat de Dret (2010-2018), directora del Departament de Filosofia del Dret i Política (Facultat de Dret 2019-2022) i és membre de la Junta de Facultat. Fomar part del Claustre i de la Comissió d'Estatuts (UV).

Té reconeguts cinc quinquennis docents, quatre sexennis de recerca i un sexenni de transferència.

Ha participat en més de vint projectes d'innovació docent i coordina el projecte Innovació Docent en Drets Humans (UV).

La seva investigació aborda temes relacionats amb la filosofia juridicopolítica i els drets humans des de la perspectiva del dret espanyol i el comparat sobre qüestions, entre d'altres, com les societats multiculturals, les polítiques d'immigració, la ciutadania, la igualtat, la funció promocional del Dret, els conceptes jurídics fonamentals, els ODS i la RSC. És autora de diversos llibres i múltiples articles en revistes científiques nacionals i estrangeres especialitzades. Entre les seves obres es poden citar les monografies Derechos y Culturas. Los retos de la diversidad en el espacio público y privado( autora, Tirant lo Blanch, Valencia, 2018); i Problems and proposals regarding the Common European Asylum System. The example of Greece (coautora, Tirant lo Blanch, València, 2017). Ha dirigit 8 tesis doctorals.

Ha participat a més de trenta projectes de recerca internacionals, nacionals i autonòmics. Dirigeix ​​el projecte I+D+i PID2019-105018RB-100 “Racisme i Discriminació: els Drets Humans sota amenaça” del Ministeri de Ciència i Innovació. Ha format part de l'equip investigador dels projectes Consolider-Ingenio El temps dels drets (HURI-AGE), Ministeri de Ciència i Innovació (CSD2008-00007) i Prometeu per a grups d'excel·lència (2010 i 2014) de la Generalitat Valenciana.

Pertany al Comitè Aviseur National et International du Centre d'Études Ethniques des Universités Montréalaises (Canadà). Va integrar el Comitè Tècnic del II Pla Nacional de Drets Humans i va ser membre del Comitè d'assessorament de la Secretaria d'Estat d'Immigració i Emigració (Ministeri de Treball i Immigració). Col·labora com a avaluadora en agències com ANEP, AGAE, AGAUR, DEVA i al programa internacional InterTalentum MSCA-COFUND.

És directora de l'Anuari de Filosofia del Dret (la revista més antiga d'aquesta disciplina a Espanya) des del 2018.

Ha realitzat estades de recerca a centres de reconegut prestigi internacional a París, Milà, Brussel·les, Ginebra, Londres, San Diego, Bucarest, Tolosa, Moscou i Montreal.

TALENS VISCONTI, EDUARDO ENRIQUE

TALENS VISCONTI, EDUARDO ENRIQUE

PDI-Titular d'Universitat
VANYO VICEDO, RAQUEL

VANYO VICEDO, RAQUEL

PDI-Contractat/Da Doctor/A
Secretari/a de Departament

Facultat de Dret (Universitat de València) Departament de Dret Internacional (Despatx 3A02). Avda. dels Tarongers, s/n 46022 València

(9638) 28869

raquel.vanyo@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]