L'activitat investigadora se centrarà en les següents línies d'investigació:
- Desenvolupament i implementació de la Qualitat i Seguretat en els aliments.
- Elucidació, cerca i estudi d'extractes i/o compostos bioactius d'origen alimentari.
- Desenvolupament de nous productes alimentaris.
- Investigació bàsica i aplicada mitjançant el desenvolupament i estudi d'assajos clínics en l'àmbit de les patologies associades a la Nutrició.
- Desenvolupament de noves eines basades en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per al seu ús en Educació Alimentària a nivell docent i assistencial.
- Avaluació antropomètrica, nutricional i ajudes ergogèniques en l'esport.
- Control dels aliments quant a la seua Seguretat Alimentària.
- Desenvolupament de l'Educació Alimentària com a eina de prevenció i tractament de patologies associades a la Nutrició.
- Estudi de la Nutrició referent a l'estat nutricional i la ingesta d'aliments en grups de població i pacients amb diverses patologies.
- Gastronomia.
- Tecnologia d'aliments.
- Desenvolupament de nous productes en la indústria agroalimentària
Disseny i adaptació de nous productes alimentosos a partir d'aliments tradicionals, Enriquiment/Fortificació d'aliments, Valoració de la composició nutricional de productes alimentosos i la seua millora, Estudi de nous materials, Estudi de l'estabilitat.
- Avaluació antropomètrica, nutricional i d'ajudes ergogèniques en l'esport
Avaluació de la composició corporal, l'estat nutricional i l'eficàcia de substàncies que augmenten el rendiment esportiu. Avaluació i desenvolupament de productes destinats a l'ajuda ergogènica i l'alta competició.
- Tecnologies de la informació i la comunicació
Disseny d'eines basades en les TIC en l'àmbit docent, assistencial i sanitari.
- Qualitat i seguretat alimentària
Control microbiològic d'aliments- Sistemes de traçabilitat i APPCC- Anàlisi de contaminants mitjançant cromatografia líquida-espectrometria de masses: Estudi de tècniques d'extracció, Desenvolupament de mètodes analítics, Interpretació de dades analítiques amb ús de tècniques quimiomètric.
- Estudis clínics
Valoració/Interven nutricional:
- Estudi de funcionalitat de compostos bioactius en pacients amb determinades patologies i/o i/o tractaments; estudis retrospectius i prospectius poblacionals.
- Disseny i desenvolupament de productes alimentosos dirigits a grups de població seleccionats.
- Estudi d'extractes i/o compostos bioactius d'origen alimentari
Assajos de la funcionalitat i biodisponibilitat en cultius cel·lulars i in-vitro. Anàlisi metabolòmic (CL-EM) i interpretació dels resultats (Foodomic), Caracterització de compostos bioactiu, Avaluació de l'estabilitat en matrice, Biodisponibilitat in vitro de compostos bioactius.
Col·laboradors/es
- Pablo Català Gregori - Centro de calidad avícula y alimentación animal de la Comunitat Valenciana
Campus Burjassot/Paterna
Av. Vicent Andrés Estellés, s/n
46100 Burjassot (València)