UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Noves professions i tendències del mercat laboral

  • 4 de juny de 2018
Image de la noticia

Si busca una nova ocupació o pretén fer un gir radical a la seua carrera, la bona notícia és que en 2018 continuarà havent-hi un augment del nou treball, amb una característica important en la creació de llocs: el sector serveis presenta l’augment més important.

Josep Oliver, catedràtic d’economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de l’índex laboral Manpower, insisteix en la necessitat de plantejar un debat sobre la qualitat de la nova ocupació. L’expert assegura que la millora d’aquesta qualitat és definida per alguns factors determinants, com la caiguda de la subocupació, l’augment de les jornades completes i un creixement del treball assalariat, junt amb l’estancament dels autònoms que no impliquen un treball de qualitat, o el descens dels ocupats de menys de 10 i 20 hores.

Per a l’expert, el sector que més tira de l’ocupació és l’hostaleria. També creix l’ocupació industrial i la construcció, però el seu baix pes fa que el gros de l’ocupació siga terciari, fonamentalment de serveis privats. Igualment, tiren de la recuperació el transport i els serveis a les empreses.

Juan Diego Casas, director d’operacions de Manpower Professional, es refereix a nous perfils en els sectors de serveis i sociosanitaris que es caracteritzen per eixir un poc dels processos tradicionals i impliquen una certa personalització.

Més informació en: http://ir.uv.es/3SPpXFh