UVSustainability,UVSustainabilityUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Xarxa Valenciana de Universitats Públiques Saludables

La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables està formada per les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana: la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández.

 

La xarxa, creada el 2013, naix amb la pretensió de potenciar la universitat com a entorn promotor de la salut de la comunitat universitària i de la societat en el seu conjunt; fomentar la investigació i la docència en Promoció de la Salut; afavorir l'intercanvi d'experiències en promoció de la salut; i promoure i afavorir el treball conjunt entre els organismes de salut pública, les institucions comunitàries i les universitats.

Tots els anys, la xarxa celebra la seua constitució organitzant activitats en pro d'una vida saludable i sota un lema comú a les cinc universitats.

2020 Guia pràctica saludable per al benestar emocional en l'entorn universitari  

2019 Manifest "Mou-te amb la vida!"

En 2018, sota el lema "Dorm bé, viu millor", s'han realitzat diverses accions que pretenen sensibilitzar la comunitat universitària sobre la importància dels bons hàbits de son i del son saludable com a part essencial de la vida.

En 2017, sota el lema "Mira per tu, mira per tots i totes", s’han realitzat activitats formatives, de difusió i d'intervenció centrades en la millora de la salut ocular.