UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Bibliografia destacada

  • 6 de setembre de 2017
Image de la noticia

A continuació, podeu trobar la següent bibliografia relacionada amb l’ocupació i el mercat laboral que pot ser del vostre interès.

Brecha salarial i brecha de cuidados

Coordinador/a: Capitolina Díaz Martínez Carles X. Simó Noguera.

Tirant lo Blanch 2017

ISBN13:9788416786008

Les "bretxes de gènere", objecte principal del llibre, s’entenen com aquells espais de desigualtat entre dones i homes que caldria equilibrar en la direcció d’una major "justícia de gènere". S’estudien en tres països: Espanya, Noruega i Islàndia. Es presenta la bretxa salarial de gènere com la distància que hi ha entre els salaris de dones i homes; i de forma paral·lela, s’encunya l’expressió "bretxa de cures" per a referir-se al dèficit que es manifesta en la massa de cures realitzades pels homes a les seues llars. El treball combinat de 24 investigadores i 8 investigadors conclou que l’escassa consideració social dels treballs de cura i la seua feminització són la primera forma de discriminació de gènere i sobre aquesta es construeixen altres discriminacions, com la salarial.

Las personas primero

Xavier Escales

PLATAFORMA. 2017

ISBN 9788417002244

Asics Espanya, multinacional japonesa de gran èxit de roba esportiva, va multiplicar per quinze la seua facturació en deu anys; va escalar de la divuitena a la tercera posició en un mercat altament competitiu, en el qual destaquen competidors feroços amb pressupostos il·limitats, i es va convertir en una empresa de referència capdavantera en la comercialització de sabatilles per a corredors. Com ho va aconseguir? Las personas primero és el testimoniatge de fins a quin punt una visió compartida, el treball en col·laboració i, especialment, el compromís entre l’organització i la gent poden marcar la diferència, i una mostra que la inversió més rendible són les persones. Un llibre útil per a aprendre a gestionar equips, que ens recorda que una empresa no és solament la suma dels seus treballadors, sinó que es compon de talents inspirats, responsables, compromesos i innovadors que volen ser convidats a participar en la definició d’un projecte, en el desenvolupament d’una estratègia i en la conquesta de resultats extraordinaris.