UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Entrevista a la responsable de la plataforma GROWME

  • 29 de maig de 2017
Image de la noticia

En aquest BUO entrevistem a Marta Gimenez, responsable de la plataforma GROWME, creada amb l´objectiu d´ajudar a través de diferents recursos virtuals, als joves demandants d´ocupació

-Què és GROWME i a qui es dirigeix?
Growme és la comunitat que t’impulsa a la teua primera ocupació.
Growme es dirigeix a joves que estan en cerca d’ocupació. Connecta a aquests joves amb altres joves que ja estan treballant en empreses i que actuen com a tutors compartint les seues experiències, assessorant-los sobre com adaptar el seu perfil al que aquestes empreses demanen. Growme és una comunitat en la qual els joves cercadors d’ocupació, de manera gratuïta, poden trobar els recursos que necessiten per a poder accedir al mercat laboral de manera més alineada amb les demandes de les empreses.

-Quins serveis/avantatges ofereix a cada públic objectiu a què es dirigeix?
En Growme, els joves cercadors poden accedir a diferents recursos: suport de tutors, coaches i orientadors, eines d’avaluació, continguts audiovisuals per al seu desenvolupament i programes de formació que els permeten adaptar les seues competències personals i així ajudar-los a aconseguir l’ocupació que estan cercant.
D’altra banda, Growme, per a les empreses que participen en la iniciativa, a més de generar una cultura de solidaritat, ofereix un espai per a donar-los visibilitat, els permet detectar talent que en un futur poden incorporar a la seua empresa, identificar nous productes o serveis tenint en compte l’opinió i experiència dels joves que formen part de la comunitat. I, quant als tutors que participen en la iniciativa,  reben una formació en eines d’acompanyament com coaching, mentoring i orientació que els permeta adquirir les habilitats necessàries per a exercir el seu rol, i que podran incorporar en el desenvolupament del seu treball habitual, en la relacions amb els membres del seu equip, etc.
Els coaches i orientadors, tenen la possibilitat d’aportar la seua experiència i coneixement en un moment vital per als joves i enriquir-se formant part de la iniciativa.
També volem que s’unisquen institucions, universitats, etc. que ja treballen amb joves i que, d’una banda puguen beneficiar-se del contingut que es comparteix en la comunitat  i, d’una altra, poden oferir als joves els beneficis dels serveis més especialitzats que poden trobar en aquestes.

-Cóm va sorgir la idea del projecte i quins perfils professionals conformen l’equip de treball?
Growme és una iniciativa d’impacte social de Growpath (www.growpath.es), que sorgeix davant les dades alarmants d’atur entre els joves menors de 25 anys, l’índex a Espanya supera el 40%, i encara que sembla que millora, tenim encara molt de camí per recórrer.
La iniciativa ha sigut premiada per la Fundació Banc Sabadell (www.fundacionbancosabadell.com) en el Programa B-Challenge que organitza l’acceleradora Ship2B (www.ship2b.org), per abordar el repte d’orientació vocacional i inserció professional de joves mil·lennistes.

-En quina fase es troba el projecte actualment?
Som en una fase inicial de projecte, donant a conèixer la iniciativa i proposant a les empreses, organitzacions, experts i joves que s’hi unisquen. Tenim més de 300 joves que estan en cerca d’ocupació amb els quals ja compartim recursos, amb més d’una trentena d’experts entre coaches i orientadors i pensem llançar el primer pilot en l’últim quadrimestre d’enguany. Des d’ací, anime a joves, empreses i experts que s’unisquen a la iniciativa a través de la web growme.es per a formar part d’aquest pilot. El nostre objectiu és arribar a 15.000 joves en els pròxims 5 anys.

-Disposen del suport d’alguna institució, empresa? Si és així, de quin/quins?
La iniciativa està tenint molt bona acollida entre els nostres interlocutors. Estem col·laborant en diverses iniciatives de la Generalitat de Catalunya, a través del Consell Català de Formació Professional, amb Catalunya Emprèn. I continuem treballant construint aliances amb altres empreses privades i institucions públiques, com IPSOS  i Educaweb.

Parle’ns de l’eina growpath: per al desenvolupament personal i professional en empreses.
Growpath és una plataforma que ofereix valuosos recursos per al desenvolupament personal i professional tant d’individus com d’equips i organitzacions.
S’hi poden trobar programes i continguts realment interessants. Els usuaris que es donen d’alta reben periòdicament consells breus o Tips que conviden a la reflexió sobre com millorar alguns aspectes de la vida personal i professional, la forma de treballar en equip o la contribució d’un mateix en l’àmbit de l’organització i de la societat. També poden accedir a recursos que permeten l’avaluació i píndoles d’informació o Pills per al desenvolupament en aquelles àrees en les quals es vulga aprofundir.
En growpath pensem en les persones, en les seues necessitats i les de les organitzacions i en com continuar aportant valor en el camí de creixement. En la nova versió que estem desenvolupant, també volem incorporar un pool d’experts que puga donar suport en tot aquest procés.


Diga’ns la diferència quant a funcions que poden dur a terme: “tutor”, “coach” i “orientador”,  en el marc del projecte GROWME.
Els tutors traslladaran als joves que cerquen ocupació la seua experiència i coneixement en àmbits determinats, d’aquesta manera els joves poden utilitzar-ho per a accelerar el seu desenvolupament, i per a l’alineament del seu perfil al  que es demanda en les empreses. En definitiva, els joves poden aprendre a partir del que uns altres ja han après i experimentat en el passat.
El coach, durant el procés de cerca, apoderarà, motivarà i acompanyarà el jove i descobrirà quines habilitats posseeix i quines ha de desenvolupar per a aconseguir els objectius que es proposa.
L’orientador oferirà suport en la seua orientació vocacional, un suport més direccional en la presa de decisions sobre el futur professional, elecció d’alternatives, tenint en compte les capacitats del jove.

Quins requisits ha de complir un “mentor”, “coach”, “tutor”, “orientador”,  per a col·laborar en el projecte GROWME?
Cerquem experts conscients de la situació que viuen els joves que s’enfronten a cercar la seua primera ocupació. Que estiguen compromesos amb les seues professions i amb la iniciativa, i que vulguen aportar la seua experiència i coneixement a acompanyar a joves que estan en aquest procés, perquè  entre tots puguem contribuir a solucionar el problema de l’atur juvenil.

Gràcies per la seua col.laboració, Marta