UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Com preparar una entrevista en línia

  • UVocupació
  • 2 d’abril de 2020

Una entrevista online és una entrevista de treball en la qual els dos interlocutors, entrevistat/a i entrevistador/a, no estan en el mateix espai físic, sinó que es comuniquen mitjançant una plataforma de manera online. En trencar-se la barrera de l’espai i per l’estalvi de temps, aquest format d'entrevista agilita molt el procés de selecció i cada vegada està sent més utilitzada per les empreses.

A l’hora de preparar-te l’entrevista, fes-ho igual que ho faries si fóra una entrevista presencial seguint els següents consells que t'oferim des d’UVocupació.

En tractar-se d’una entrevista a format virtual has de tindre en compte la seua idiosincràsia, per això et donem una sèrie de consells que has de tindre en compte perquè la teua entrevista siga tot un èxit:

1. Comprova que tens bona connexió i que tens ID en la plataforma on es realitzarà l’entrevista.

  • Revisa el teu nom d’usuari/a: posa't un nom d’usuari/a professional, a poder ser amb el teu nom i cognoms.
  • Si uses auriculars escoltaràs millor al teu interlocutor/a. Utilitza uns que siguen discrets que no criden molt l'atenció.
  • Llenguatge corporal. Assegura’t que la càmera t’enfoca de meitat dels braços cap amunt, això permet llegir el teu llenguatge corporal.

2. Tria un lloc adequat per a realitzar l’entrevista. Tria un entorn neutre, ben il•luminat, que estiga net i ordenat.

3. Evita les interrupcions: Si vius amb altres persones informa’ls de l’hora de l’entrevista per a evitar tant interrupcions com sorolls que interferisquen en la comunicació.

4. Vist-te de la mateixa manera que ho faries per a una entrevista personal.

5. Mira a la cambra en comptes de mirar la imatge del teu entrevistador/a. Això et farà semblar més interessat/a i donarà la sensació de mirar als ulls.

6. Tingues “a mà” els documents necessaris per si has de compartir-los en l’entrevista. Recorda enviar-los sempre en PDF.

7. Per a finalitzar l’entrevista és important agrair-li a la persona que t’entrevista el seu temps, i assegura’t que tens la informació de tots els passos que es realitzaran en el procés de selecció.

8. Mantingues el contacte. Un avantatge que ofereix aquest format d’entrevista, és que pots aconseguir l’email de la persona que t’entrevista per a enviar-li després un email d’agraïment, o bé per a realitzar un seguiment del procés de selecció.

Recorda que si necessites ajuda per a preparar la teua entrevista de treball disposes del servei d’orientació d’UVocupació, on el nostre equip de professionals et podrà orientar mitjançant assessorament online sol•licitant cita prèvia.