UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El Fòrum d’Ocupació virtual de la Facultat de Ciències Socials posa el focus en l’assistència als més desfavorits

  • Fundació General UV
  • 2 de febrer de 2021
 

El primer Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria online del segon quadrimestre es va celebrar el passat 1 de febrer a la Facultat de Ciències Socials. Comptà amb la participació de més d’una vintena d’empreses i institucions, en la seua majoria, compromeses a alleujar els grans problemes dels grups socials causats per la covid-19.

Els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la UV, organitzats conjuntament per les facultats i el Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, a través d’UVocupació, van començar, en aquest segon quadrimestre, el passat 1 de febrer amb el primer esdeveniment virtual adreçat a l’estudiantat d’últim curs dels graus i màsters de la Facultat de Ciències Socials.

En el context de pandèmia per covid-19, més d’una vintena d’empreses i institucions del sector van mantindre el seu suport a la Universitat de València en formar part de les activitats en línia que van tindre lloc a través de la nova landing page desenvolupada per la Unitat Web i Màrqueting de la Universitat.

L'edició del 2021 va comptar amb la intervenció de noves empreses compromeses a alleujar els grans problemes dels grups socials més desfavorits, com ara Fundación Cepaim i la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat. Mentre que altres entitats, satisfetes amb assistències anteriors, van tornar a formar-ne part: va ser el cas de Cocemfe i Inserta Empleo (Fundación ONCE), organitzacions que tenen com a públic objectiu a persones amb discapacitat.

Per tant, hi va haver diversitat d’opcions dins dels següents sectors d’activitat: prevenció de la salut, amb enfocament en riscos laborals; investigació sociològica; recursos laborals; i responsabilitat social.

Com navegar en el Fòrum de Ciències Socials
El nou site específic, que és visitable encara que el fòrum haja finalitzat, compta amb útils apartats per a l’usuari. Dins de la guia del visitant estan tots els procediments per a participar en el fòrum, mentre que en el programa es detallen les xarrades i els ponents. També es pot consultar informació rellevant sobre les empreses participants o aclarir dubtes en preguntes freqüents.

Així mateix, al llarg de la jornada l’equip d’UVocupació va estar a la disposició del públic visitant per a oferir assessorament professional quant a les candidatures dels participants abans d’entrar en contacte amb les empreses; informació i resolució de dubtes sobre el funcionament del fòrum; consell sobre com traure el màxim partit al networking; un servei personalitzat d’orientació en temps real en aquells casos en què es va detectar la necessitat; i informació sobre aspectes rellevants entorn a la inserció de la persona candidata.

UVocupació té com a objectiu ajudar en la inserció laboral a tot l’estudiantat i persones titulades per la UV, així com millorar les seues possibilitats professionals. Per a això, compta amb serveis d’Orientació i Assessorament, que posa a la disposició de l’usuari eines i tècniques de cerca d’ocupació, informació sobre la situació real del mercat laboral, eixides professionals per a les diferents titulacions, les competències i perfils més valorats per les empreses; formació d’interés per a la inserció, i planificació i desenvolupament de la carrera professional; Ocupació i Emprenedoria, amb el portal d’ocupació de la Universitat de València que dona accés a ofertes de treball, a un directori d’empreses amb més de 1.500 organitzacions registrades disposades a rebre autocandidatures; i als fòrums d’ocupació i emprenedoria que s’organitzen cada curs acadèmic en les facultats i centres de la UV; Formació, amb una àmplia oferta de cursos amb crèdits de participació universitària i tutorials en línia per a millorar l’ocupabilitat de l’usuari; i Estudis i Anàlisis, secció dedicada a l’anàlisi de les característiques i indicadors de la inserció i situació laboral, activitat professional i desenvolupament de carrera dels titulats i les titulades de la UV a través d’investigacions centrades en les titulacions, cicles i àrees de coneixement.

Programació
La inauguració va anar a càrrec de representants del centre i de la UV. Després, es donà pas a la conferència inaugural ‘Impacte de la covid-19 sobre el mercat de treball. Crisi, cobertura social i perspectives de futur’ de Pere Beneyto, director provincial del SEPE a València, que va ser presentada pel degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí.

A continuació, es van abordar les eixides professionals de l’àrea, amb la presentació de la vicedegana de la Facultat Celia Fernández i les intervencions del titulat Javier Salvador Moncholí (Relacions Laborals) i les titulades Julia Sanchis (Sociologia i Ciències Polítiques) i Gloria Carabantes Lerma (Treball Social).

Tot seguit, es va realitzar una visita als estands virtuals de cada organització. També, es presentaren les oportunitats laborals específiques del sector i el servei d’inserció professional de la Universitat de València, UVocupació, inscrit dins de la Fundació General.

Per a finalitzar la trobada entre les entitats i l’estudiantat, es va donar pas a l’acte de cloenda per a culminar amb l’espai de networking entre empreses. Tots els participants inscrits rebran un certificat d’assistència.


ENTITATS PARTICIPANTS

UVemprén
Europe Direct
Valora Prevención
Travelingua
Xarxa dones
Inserta empleo (Fundación ONCE)
Cocemfe
Cograsova
Ymca
Dissertas
Caixa Popular
Fundación Adecco
Umivale
Adeit
Fundación Cepaim
Comissió Espanyola d’Ajunda al Refugiat
Fundació València Activa Pacte Ocupació
Clece
Eixam estudis sociològics, s.l.u.
Centre Idiomes UV
Labora
Càtedra de Cultura Empresarial

Llista d'enllaços: