UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València clou el curs amb rècord de participació en l’ETSE

  • Fundació General UV
  • 28 d’abril de 2022
 

Vora 300 assistents i 44 organitzacions participants són les grans xifres amb les quals ha acomiadat el curs 2021-2022 el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) aquest dijous, 28 d’abril, complint l’objectiu de convocatòria i batent rècord d’empreses.

Amb aquest balanç, el servei d’ocupació de la Universitat de València celebra “l’èxit” d’un curs que ha acollit 11 encontres especialitzats en les diferents branques de coneixement, dels quals una desena ha sigut en modalitat presencial una vegada superades les restriccions per la pandèmia, reunint així milers d’estudiantes i estudiants, i més de 200 empreses.

L’ETSE ha estat l’escenari de l’últim dels fòrums, especialment dedicat a sectors punters com són telecomunicacions, bioinformàtica, ciència de dades o enginyeria industrial, entre d’altres.

En sintonia amb el Talent Fest que organitza l’ETSE cada any, el Fòrum “ha sigut un èxit per l’enorme implicació de l’alumnat, les empreses i els diferents serveis universitaris participants”, ha expressat la vicerectora d’Ocupació i Emprenedoria, Adela Valero, qui ha destacat l’activitat que es vivia a l’Àgora entre estudiantat i empreses, en un contacte directe i primerenc que ja començaven a prendre futurs enginyers i enginyeres de primer de carrera.

“Tractem que el Fòrum siga un pont entre els mons universitari i laboral, entre Universitat i Empresa, i que servisca d’aproximació entre els futurs professionals i els ocupadors. A més, en el cas de l’ETSE, és un encontre que posa en valor les competències digitals, tan necessàries en els últims anys, i trobem com les empreses s’han acostat fins a la Universitat de València en busca de talent”. I ha subratllat: “És important també, dins dels fòrums, que el nostre estudiantat conega de primera mà els serveis que la Universitat posa a la seua disposició i que li acompanyarà durant la construcció de la seua trajectòria professional, com són UVocupació, UVemprén, UVpràctiques, la Càtedra de Cultura Empresarial, el Servei de Relacions Internacionals o el Centre d’Idiomes... Ací trobaran suport i tota la formació complementària al grau per al desenvolupament de les ‘soft skills’, per exemple, perquè el talent no només és aptitud, sinó també actitud”.

El director de l’Escola, José Rafael Magdalena, ha compartit les paraules de la vicerectora Adela Valero i ha volgut remarcar “les ganes i la il·lusió de tornar a la normalitat” amb el primer Talent Fest que ha tingut lloc en el centre després de la pandèmia. “Una trobada que hem pogut fer gràcies a l’estudiantat i a les empreses, a les sinergies que es generen entre ambdós mons, l’universitari i el laboral, i sense les quals seria impossible aconseguir un ambient de talent tecnològic d’aquest nivell”, ha afirmat.

Per últim, la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla, ha insistit en la importància del rècord de participació d’empreses, una presència necessària en un fòrum replet de talent universitari i que posa de manifest com Universitat i Empresa caminen juntes en el desenvolupament professional, acadèmic, investigador i humà de l’estudiantat de la UV.

Tots tres, acompanyats pel subdirector de l’ETSE Ángel Robles i altres membres de l’equip de direcció del centre, han visitat els estands d’empreses i entitats, pertanyents al sector tecnològic industrial majoritàriament, però també organitzacions públiques i privades, així com serveis i estructures universitàries.

Jornada acadèmica
Les sessions de caire acadèmic començaren en primer lloc amb la presentació dels serveis de la Universitat de València relacionats amb l’ocupabilitat. Presentat i moderat pel professor de l’ETSE Jesús Soret, coordinador de l’Àrea d’Ocupació d’UVocupació, ha comptat amb la participació de Marisa Quintanilla; la directora de la Càtedra de Cultura Empresarial, Encarna Mazón; el cap de Relacions Internacionals de la UV, Carles Pomer; el director d’UVpràctiques, Miguel Ángel Barberá; i el director d’UVemprén, Rafael Garcia

Ja per la vesprada, ha estat el torn de les trobades amb els col·legis professionals. Dividits en tres àrees temàtiques, l’alumnat ha pogut interactuar amb els col·legis de Telecomunicacions (COGITCV), Enginyeria Industrial (COGITI), i Informàtica i Ciència de Dades (Som Digitals).

Els Fòrums de la Universitat de València estan organitzats pel Vicerectorat d’Ocupació i Emprenedoria, a través d’UVocupació, en col·laboració amb les facultats i centres, i s’inscriuen dins de la principal línia de treball del Vicerectorat per a impulsar i promocionar l’ocupabilitat de l’estudiantat universitari. 

Per la seua banda, UVocupació té com a objectiu principal col·laborar en la inserció laboral de l’estudiantat i persones titulades de la Universitat de València, així com ser un mediador per a noves oportunitats professionals. El seu equip compta amb serveis d’orientació i assessorament, capacitacions en tècniques de cerca d’ocupació i formació integral, i addicionalment posa a la disposició de la comunitat universitària el portal d’ocupació que dóna accés a múltiples ofertes laborals en un directori amb més de 3.500 organitzacions registrades.

Llista d'enllaços: