.

Information of the Universitat de València about coronavirus

Finalitza la vacunació Erasmus Outgoing UV mentre continua la vacunació de la franja d’edat 20-29 anys

  • August 6th, 2021
Image de la noticia

Aquest passat dia 5 d’agost va finalitzar, a la Facultat d’Infermeria i Podologia, la vacunació COVID-19 de l’estudiantat que participarà a partir de setembre en programes de mobilitat internacional. La Generalitat ha començat ja, com va confirmar a la rectora de la Universitat, el procés de vacunació del grup d’edat 20-29 anys.

Així, al llarg del mes d’agost, i abans de l’inici del curs acadèmic, tota la comunitat universitària haurà rebut, almenys, una primera dosi de vacuna contra la COVID-19, atenent al criteri d’edat seguit per la Generalitat Valenciana.

La vacunació de l’estudiantat UV en mobilitat

En reiterades ocasions la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, va sol·licitar, a l’igual que feren altres universitats públiques valencianes, avançar la vacunació de les i els estudiants que participarien en programes de mobilitat a partir del mes de setembre i que, d’acord amb el calendari de vacunació de la Generalitat, iniciarien la seua estada sense haver completat la pauta de vacunació.

La Universitat de València és una de les cinc primeres universitats d’Europa en enviament d’estudiants internacionals, i diferents universitats receptores havien expressat els seus dubtes sobre la viabilitat d’acollir estudiantat no vacunat.

De la mateixa manera, la Universitat de València és la segona universitat d’Europa en recepció d’estudiants Erasmus.

A aquest programa europeu cal afegir el programa Internacional, propi de la Universitat de València, que inclou mobilitats fora de l’àmbit de la Unió Europea, i també els programes de doble titulació internacional, en el marc dels quals les i els nostres estudiants cursen la meitat dels seus estudis en una altra universitat internacional sòcia de la Universitat de València, obtenint dues titulacions en acabar aquests programes.

Eixos programes de doble titulació internacional són un dels referents de la Universitat de València, puntera en aquesta mobilitat abans, fins i tot, de la creació del programa Erasmus.

En total, més de 2.300 estudiantes i estudiants de la Universitat de València iniciaran en setembre de 2020 la seua estada en una altra universitat.

Tal i com va anunciar la Universitat, la Generalitat finalment va accedir a la petició de la rectora de la Universitat de València, i autoritzà a les universitats valencianes a iniciar el procés de vacunació, amb les dosis proporcionades per la Conselleria, amb els seus propis mitjans, atenint l’oferiment realitzat per la rectora de la UV per tal d’evitar sobrecarregar el sistema públic de vacunació.

Pot consultar la noticia sobre el procés de vacunació a la UV seguint aquest enllaç: https://links.uv.es/FBah5xN

En total, entre el 5 i el 9 de juliol es va iniciar el procés de vacunació, convocant-se a un total de 2.091 estudiantes i estudiants dels 2.300 que participaran en aquests programes.

La diferència entre aquestes xifres es relaciona amb la vacunació de part d’aquests estudiants per haver realitzat pràctiques en l’àrea de Ciències de la Salut o per estar integrats en grups d’alt risc i, d’altra perquè han passat recentment la COVID i els protocols sanitaris no aconsellaren la seua vacunació en eixe moment.

 

Entre els dies 2 i 5 d’agost es va procedir a l’administració de la segona dosi, finalitzant així la doble pauta de vacunació, garantint que, abans de l’1 de setembre, aquestes i aquests estudiants comptaran amb la màxima immunització que aporta el procés de vacunació.

Finalment el 86,09% de les persones convocades han rebut l’administració de vacunes, que es correspon a les següents dades: el 80,3% del total de l’estudiantat convocat ha comptat amb la pauta completa (dues inoculacions), i el 5,79% mitja pauta. Aquesta mitja pauta es correspon a estudiantes i estudiants que han passat la malaltia i a les quals s’ha administrat només una dosi, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries.

Els casos no vacunats estan, principalment, relacionats amb situacions de contagi per COVID-19 que ha impedit l’administració no ja de la paula completa de vacunació, sinó també de mitja pauta per no haver arribat al termini d’administració. El seguiment d’aquests casos el realitzarà l’autoritat sanitària.

 

El procés de vacunació a la Universitat de València ha tingut lloc a la Facultat d’Infermeria i Podologia, i ha estat coordinat per la vicegerència de Coordinació Econòmica i de Serveis, i administrat pel Servei de Prevenció i Medi Ambient, amb la col·laboració de suport extern, de professorat i d’estudiantat d’Infermeria.

El Servei de Relacions Internacionals i Cooperació ha estat implicat en el procés de convocatòria, i s’ha comptat amb el suport, també, del Servei d’Informàtica i la Unitat Web i Màrqueting.

La rectora de la Universitat de València ha agraït a totes les persones de la UV la seua implicació en aquest històric procés de vacunació, sense precedents a la nostra societat en els darrers cent anys.

La vacunació de l’estudiantat

Tal i com va informar la rectora Maria Vicenta Mestre, tant al Claustre com al Consell de Govern, la Universitat de València havia demanat reiteradament a la Generalitat la consideració del personal universitari com personal docent en el procés de vacunació, i també accelerar la vacunació de l’estudiantat universitari.

Finalment, el criteri seguit a nivell estatal, i aplicat per la pròpia Generalitat, ha estat el de grups d’edat.

En resposta a l’interès expressat per la rectora no sols per la vacunació de l’estudiantat que participarà en programes de mobilitat internacional, sinó en general totes i tots els estudiants, la Consellera va confirmar a la rectora que la vacunació del grup d’edat 20-29 anys es produirà a partir d’aquest mes d’agost, havent-se iniciat el passat dilluns 26 de juliol.

Així, en el començament del curs acadèmic, en el mes de setembre, tota la comunitat universitària haurà rebut, almenys, una dosi de vacuna contra la COVID-19.