Logo de la Universdad de Valencia Logo Facultad de Derecho Logo del portal

Publicació de la Guia de Tràmits i Recursos per a la Població Desplaçada per la Guerra d'Ucraïna

  • 6 abril de 2022
Image de la noticia

NOTA DE PREMSA. ACCIÓ PER UCRAÏNA.

– Xarxa Espanyola de Clíniques Jurídiques –

GUIA DE TRÀMITS I RECURSOS PER A LA POBLACIÓ DESPLAÇADA
PER LA GUERRA D'UCRAÏNA

 

Arran de la invasió d'Ucraïna, les Clíniques Jurídiques integrades en la Xarxa espanyola acordem una declaració conjunta de condemna i, davant aquesta terrible crisi humanitària, decidim dur a terme una acció comuna per a ajudar, en la mesura del possible, a què la població ucraïnesa que ha anat arribant a Espanya li siga més accessible l'exercici dels seus drets.

En aquest sentit, les Clíniques Jurídiques de les Universitats de A Coruña, Alcalá, Autónoma de Madrid, Camilo José Cela, Carlos III de Madrid, Centro de Estudios Garrigues, Deusto, Jaume I, Miguel Hernández de Elche, Murcia, Oviedo, Pontificia de Comillas de Madrid, Rey Juan Carlos, Salamanca, Valencia, Valladolid y Villanueva hem elaborat una Guia per Comunitats Autònomes que inclou informació sobre l'accés a l'assistència sanitària, a l'educació i al treball. També hem incorporat informació sobre les mesures de protecció sobre menors ucraïnesos que arriben sols a Espanya.

Amb aquesta acció, les Clíniques Jurídiques, com a espais universitaris en els quals es involucra a estudiants i docents en el desenvolupament de la funció social de els estudis jurídics, expressem el nostre compromís amb els drets humans, ens solidaritzem amb la població ucraïnesa i contribuïm a una benvinguda més cordial.

La Guia és accessible en https://clinicajuridica.usal.es/accion-red-por-ucrania/ i en aquests moments encara està en fase d'elaboració en algunes Comunitats Autònomes. Pròximament també estaran disponibles tríptics en castellà i en ucraïnés per a facilitar l'accés a la informació.

 

Lista de enlaces: