University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

Entregats els premis i accèssits del XV Concurs “Projecte Empresarial Ana M. Aroca Mengual” de la Facultat d’Economia

  • May 15th, 2023
 

Durant el matí del dijous 11 de maig, els projectes dels 10 equips finalistes del XV Concurs “Projecte Empresarial Ana M. Aroca Mengual” han romàs exposats en l'Hall de la Facultat d’Economia de la Universitat de València. En aquesta edició han participat estudiants de Cicles Formatius i de Batxillerat procedents de centres d'Aldaia , Alaquàs, Bocairent, Llíria  i València.

Impulsat des del Vicedeganat de Participació, Voluntariat i Igualtat, a càrrec de la professora Cristina Crespo, és un Projecte coordinat pel professor Pedro Canales i que s'inscriu dins de les activitats de la Comissió de Cooperació amb Secundària que coordina la professora Amparo Gimeno, amb un ampli suport del personal tècnic de la Facultat d´Economia. Es desenvolupa en col·laboració amb la Delegació per a la Incorporació a la Universitat, la Càtedra Finances Internacionals del Banc de Santander, i la Càtedra d'Empresa i Humanisme.

El jurat, integrat per docents de la Facultat d’Economia i de les entitats col·laboradores, ha valorat, entre altres aspectes, “la innovació, la viabilitat; el compromís social; la sensibilitat amb el medi ambient, i l’exposició pública”.

Els tres projectes guanyadors han sigut:

- "LA GRANJA SOCIAL”, presentat pels estudiants Lucía Luján Moya, Lucía Alvir Rodríguez, David Carrascosa Pereira i Adriana Gormaz Hernández i dirigit per la professora Silvia García Parejo de l'IES Campanar de València, ha obtingut el Premi patrocinat per la Càtedra "Finances internacionals - Banco de Santander”.

- “TAR-TAP”, elaborat per les estudiants Clara Montaña Peris, África Murcia Molner, Aitana Navarro Faur i Aitana Roselló Juste i dirigit per les professores Silvia Aparisi Requena i Cristina Gasó Ponce de l'IES Ferrer i Guàrdia de València, ha obtingut el Premi patrocinat per la Càtedra d'Empresa i Humanisme.

- “ADAMAS”, dissenyat pel as estudiants Julia Pascual Crespo, Emma Tecles Francés, Sara Alcaraz Reig i Lidia Jordá Bou i dirigit per la professora Teresa Vañó Francés de l'IES Bocairent de Bocairent, ha obtingut el Premi patrocinat per la Facultat d’Economia.

També s'han concedit set accèssits als altres projectes finalistes, en reconeixement al seu excel·lent treball i presentació.

L'acte de lliurament de premis ha estat presidit per Justo Herrera, Vicerector d'Economia i Infraestructures, Francisco Muñoz, Degà de la Facultat d’Economia; José Miguel Lorente, Director d'Institucions territorial del Banc Santander i Tomás González, director de la Càtedra d'Empresa i Humanisme. Tots ells han manifestat la seua felicitació i agraïment a l’estudiant i professorat participants per liderar projectes un any més, destacant la seua iniciativa emprenedora, el seu compromís amb els valors socials, així com la valentia i rigor acadèmic amb la qual els concursants han defensat la seua idea de negoci, deixant entreveure ja el seu gran talent empresarial.

Tant des de la Comissió de Secundària, com des de la Càtedra Empresa i Humanisme i la Càtedra de Finances Internacionals-Banc Santander de la Universitat de València, felicitem a tots els participants i especialment als guanyadors, i animem als centres de secundària a participar en la pròxima edició.