University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) i la Universitat de València analitzen el comportament de la ciutadania respecte al depòsit de residus

  • March 26th, 2024
Image de la noticia

El dilluns 25 de març, la Universitat de València i l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) van signar el conveni amb el propòsit d'analitzar el comportament de la ciutadania respecte al depòsit de residus. En aquest acte, celebrat en la Facultat d'Economia, han participat les professores del Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la UV, Teresa Fayos, Berta Tubillejas i Haydeé Calderón, el Gerent de EMTRE, Francisco Potenciano i el President de la EMTREEmilio José Belencoso. L'estudi que han iniciat les dues entitats té com a finalitat obtindre informació per a millorar la separació en origen dels residus, reduir el volum dels quals acaben en l'abocador i focalitzar les accions d'educació ambiental.

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) i l'Institut d'Economia Internacional de la Universitat de València treballen conjuntament per a analitzar el comportament i els hàbits de la ciutadania de València i la seua àrea metropolitana (AMV) respecte al depòsit de residus. L'estudi que s'acaba d'iniciar té com a finalitat aconseguir informació de valor que permeta establir accions per a millorar la separació en origen dels residus que es generen en els 45 municipis que integren la EMTRE i, per consegüent, reduir el volum dels quals acaben en abocador. Amb les evidències de l'anàlisi, l'entitat també pretén focalitzar les accions de conscienciació i sensibilització que realitza en el AMV en el marc del seu programa d'educació ambiental "Emtreduca".