Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Conferència de Richard Stallman

  • 21 de novembre de 2018
Conferència de Richard Stallman

Richard Stallman, el guru del Programari Lliure, visitarà la Universitat de València dimarts que ve 27 de novembre a les 18h. Convidat per la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) en col·laboració amb la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, Open Xarxes Coop. V. i l'associació GNU/Linux València, realitzarà una conferència a la Sala Darwin del Campus de Burjassot-Paterna sobre “Programari lliure en l'Ètica i en la Pràctica”.

L'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) celebra els 25 anys dels estudis d'enginyeria en la Universitat amb una sèrie d'actes, entre ells acollint una conferència d'aquest activista del moviment pel programari lliure. Amb el seu peculiar sentit de l'humor, parlarà sobre les metes i la filosofia del moviment del Programari Lliure, i l'estat i la història del sistema operatiu GNU, el qual juntament amb el nucli Linux, és actualment utilitzat per desenes de milions de persones a tot el món i amb llibertat per a copiar-lo, realitzar canvis i distribuir-lo. El seu ús va des de l'àmbit més domèstic, fins al seu ús en empreses i institucions

El Dr. Richard Stallman (els EUA, 1953) va llançar el moviment programari lliure en 1983 i el desenvolupament del sistema operatiu GNU/Linux en 1984. Stallman ha rebut nombrosos premis d'importància en el camp de la informàtica com són el premi "Grace Hopper" de l'ACM (ACM Grace Hopper Award), una beca de la Fundació MacArthur, el premi "Pioner" de la Fundació Frontera Electrònica, i el Premi Takeda per Millora Social/Econòmica, així com també doctorats honoris causa de quasi una vintena d'universitats, i ha ingressat en el Saló de la Fama d'Internet.

Més informació:

Richard M. Stallman: http://www.stallman.org

ETSE-UV. Universitat de València: http://etse.uv.es

Unitat de Cultura Científica. Universitat de València: https://www.uv.es/cdciencia