Logo de la Universitat de València Logo Estructura de Recerca Interdisciplinar de Lectura Logo del portal

Xarrada per Daniel Sanabria - Reptes de la Ciència davant la "Crisi de Credibilitat": L'exemple de la Psicologia i la Neurociència Cognitiva

  • 12 de març de 2020
Daniel Sanabria UGR
Daniel Sanabria UGR_Retos de la Ciencia ante la "Crisis de Credibilidad": El ejemplo de la Psicología

Lloc: Facultat de Psicologia  (Saló d'Actes)

Dia: dijous 12 de Març de 2020

Hora: 11.30 hores

Organitza: ERI Lectura i Facultat de Psicologia

 

Resum:

L'anomenada “crisi de credibilitat” ha impactat fortament en disciplines com la psicologia o la medicina, entre altres. Això ha suposat que els resultats de nombrosa investigació hagen sigut posats en qüestió en els últims anys, tant des de revistes especialitzades com des dels mitjans de comunicació. S'ha posat de manifest la possibilitat que gran quantitat de resultats publicats en revistes amb procés de revisió per parells siguen falsos positius, el biaix en la publicació científica, la falta de rigor metodològic i estadístic i l'existència de les anomenades “pràctiques d'investigació qüestionables”. En aquesta xarrada es descriuen amb detall els factors que han pogut contribuir a aquesta “crisi” de la ciència i s'ofereixen algunes eines per a augmentar la seua credibilitat.

Ponent:

Daniel Sanabria Lucena és professor i investigador del Departament de Psicologia Experimental de la Universitat de Granada i del Centre d'Investigació Ment Cervell i Comportament, Universitat de Granada. Dirigeix el grup d'investigació Psicologia, Ergonomia i Activitat Física (*HUM-957). Imparteix docència en el Grau de Psicologia i en el Màster de Neurociència Cognitiva i del Comportament. Com a investigador, treballa en diferents projectes (de caràcter bàsic i aplicat), com l'estudi del funcionament cognitiu (atenció sobretot) i cerebral relacionats amb l'exercici físic (utilitzant electroencefalografia i electrocardiografía), o l'estudi de factors cognitius que intervenen en el rendiment físic i esportiu.

Lloc: Facultat de Psicologia  (Saló d'Actes)

Dia: dijous 12 de Març de 2020

Hora: 11.30 hores

Organitza: ERI Lectura i Facultat de Psicologia

Veure la xarrada en línia: La xarrada es pot veure en línia en el següent enllaç:

http://calderon.uv.es/engage/ui/watch.html?id=3783d705-678c-4268-8f06-06a46b365197&t=22m42s

 

Llista d'enllaços: