El 4 de setembre de 1974 es publica en el BOE el Decret per a la creació d'una nova Facultat de Farmàcia en la Universitat de València. Com a conseqüència d'això, s'inicien a l'octubre de 1974 els estudis oficials per a obtindre la Llicenciatura en Farmàcia.
En eixe curs 74-75, comencen les classes en un edifici annex a l'Escola d'Enginyers Agrònoms que estava destinat inicialment a ser menjadors universitaris, traslladant-se posteriorment i durant el curs 78-79 a l'edifici que, fins aleshores, havia ocupat la Facultat de Ciències (actual seu del Rectorat de la Universitat) i que havia quedat lliure com a conseqüència del seu trasllat al Campus de Burjassot.
A partir d'eixe moment es van iniciar les gestions per a la construcció d'un nou edifici, que van culminar el 30 de setembre de 1992 amb la inauguració de la seu actual de la Facultat en el Campus de Burjassot. El centre va ser dissenyat per l'arquitecte Antonio Escario, sent guardonat en 1993 amb el Premi Nacional d'Arquitectura de la Fundació C.E.O.E.
Consisteix en una edificació repartida en dos blocs, on es troben laboratoris de pràctiques, departaments i serveis administratius... d'una banda, mentre que en l'altre, unit mitjançant una passarel·la, es troba l'aulari.
A partir del curs 1995-96, s'han anat agregant seqüencialment a la docència impartida per la Facultat les destinades a la formació dels alumnes en Ciència i Tecnologia dels Aliments, Nutrició Humana i Dietètica, Doble Grau en Farmàcia-Nutrició Humana i Ciències Gastronòmiques.
Després de la incorporació de tots estos nous Graus i amb l'objectiu que tots els alumnes i alumnes i el professorat es sentiren identificats amb el nom de la Facultat, es va procedir a canviar la seua denominació per la de Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, sent aprovat oficialment pel ple del Consell l'11 de novembre de 2023.