Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

  • ARTEC
El projecte NaturBuild respon a la demanda de treballadors qualificats en una activitat emergent dins del sector de la construcció. És un curs per a treballadors i instal·ladors, que tracta totes les etapes dels sostres verds: instal·lació, manteniment i desconstrucció.
Acrònim

NaturBuild

Descripció

Nom del projecte:Nature Based Solutions: Green roofs training for urban and building sustainability.
Finançament: Erasmus+ Key Action 220-VET Cooperation in Vocational Education and Training. Call 2021.
Número d'acord: 2021-KA220-VET-7D7D053A.

Duració30 mesos de gener de 2022 a juny de 2024.
Pressupost: 328.900,00 €.
Coordinador: Fundación Laboral de la Construcción (España).
Socis: 
Pedmede Somateio (Grecia), Scuola Edile Piacenza (Italia), Laboratorio Nacional de Energia e Geologia (Portugal) and Universitat de Valencia (España).
Pàgina web: https://naturbuild.eu/

Xarxes socials:
Instagram: @naturbuildeu
Facebook: @NaturBuild
Twitter: @NaturBuild

Segons l'ONU, les ciutats del món ocupen només el 3% de la superfície terrestre del planeta, però són responsables del 60-80% del consum d'energia i del 75% de les emissions de carboni. A més, Renovation Wave for Europe té com a objectiu almenys duplicar les taxes de renovació en els pròxims 10 anys i garantir que les renovacions conduïsquen a una major eficiència energètica i de recursos. Per a 2030, es podrien renovar 35 milions d'edificis i es podrien crear 160 000 ocupacions "verdes" addicionals en el sector de la construcció.

Els objectius previstos en aquesta iniciativa són:

Mòdul de sensibilització global: formació per a establir una base comuna per a totes les professions involucrades en el procés de construcció de Solucions Basades en la Naturalesa (NBS), proporcionant una visió general de l'estat de l'art. Al mateix temps, ajudarà a crear consciència sobre les NBS i els beneficis que aporta al rendiment dels edificis, el clima urbà i la biodiversitat.

Mòdul d'instal·lació: formació especialitzada segons els perfils professionals implicats en la instal·lació de cobertes verdes, per a donar instruccions clares sobre els passos a seguir en cada etapa del procés d'instal·lació.

Mòdul de manteniment: formació sobre com conservar els diferents elements de les cobertes verdes: vegetació, instal·lacions, etc.

Mòdul de desconstrucció, capacitació amb dos objectius principals: com desconstruir un sostre verd per a instal·lar un nou i com desconstruir un sostre comú per a instal·lar un sostre verd.

Plataforma de formació en línia: aquesta eina es crearà per a millorar no sols la digitalització de la formació en el sector de la construcció, sinó també les competències dels seus treballadors. El curs en línia, que estarà disponible en 2024, ofereix formació en totes les fases de les cobertes verdes, així com informació crucial sobre els beneficis que produeixen a les ciutats.

Per què NaturBuild és interessant?

Actualment, la instal·lació de cobertes verdes inclou diferents perfils professionals (impermeabilitzants, jardiners, lampistes, etc.). El curs cobreix el procés realitzat per tots els oficis en totes les etapes, incloent-hi la desconstrucció; i es desenvolupa a través del treball col·laboratiu entre les organitzacions del consorci, que estan especialitzades en formació i energia. A més, aquesta formació se centra en les solucions utilitzades en els diferents subclimes dels països mediterranis (Portugal, Espanya, Itàlia i Grècia).

 

Aquest projecte involucra a organitzacions externes dels quatre països, dedicades als sostres verds. Els experts interessats en NaturBuild poden enviar un correu electrònic internationalprojects@fundacionlaboral.org.

 

DISCLAIMER

El projecte Nature Based Solutions (NaturBuild) està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC i ni la Comissió Europea ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (Sepie) es fan responsables de l'ús que puga fer-se de la informació continguda en aquesta.

Data d'inici
2022 Gener
Data de finalització
2024 Juny
Tipus projecte
  • UE - Erasmus+