Young Water Professionals, el futur jove del sector de l'aigua
2 de de febrer de 2017
La xarxa espanyola Young Water Professionals (YWP) és un grup de joves professionals del sector de l'aigua que pretenen potenciar les seues capacitats de treball a través de la interrelació personal i professional. Així doncs, pretén situar-se com la xarxa nacional de referència per als joves, l'activitat dels quals està relacionada amb el sector de l'aigua, tant en l'àmbit empresarial com a universitari.
La càtedra FACSA premiarà els millors treballs de Grau, Màster i Tesis Doctorals
25 de de gener de 2017
La Càtedra FACSA d'Innovació en el Cicle Integral de l'aigua de la Universitat Jaume I ha convocat els I Premis al millor Projecte de Final de Grau, Final de Màster i Tesi Doctoral. Una iniciativa que té com a principal objectiu atreure el talent cap a activitats i projectes que potencien l'estudi del cicle integral de l'aigua i el reconeixement dels treballs més destacats.
Com reduir la brutícia de les membranes en les plantes de tractament de residus?
16 de de setembre de 2016
El Grup de Química i Microbiologia de l'Aigua de l'Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi ambient de la Universitat Politècnica de València (IIAMA-UPV) participa en un estudi que pretén reduir la brutícia de les membranes en els sistemes de biorreactores de membrana (MBR) en el tractament de lixiviats.
Els aiguamolls artificials aconsegueixen millorar la qualitat de l'aigua i conservar hàbitats
15 de de juliol de 2016
La posada en marxa de diferents actuacions de gestió hídrica i vegetació en tres aiguamolls artificials duta a terme en el projecte LIFE ALBUFERA ha permès millorar la qualitat de l'aigua del Parc Natural de l’Albufera. Gràcies a aquest treball, exercit al llarg dels últims tres anys, s'han restaurat hàbitats característics d'aiguamolls, fent possible que algunes espècies d'aus hagen tornat a nidificar en aquestes zones.
Les plantes i els fongs, una aliança per aprofitar millor el diòxid de carboni
7 de de juliol de 2016
Un equip de científics de l'Imperial College de Londres, entre els quals es troba l'espanyol César Terrer Moreno, s'han posat a treballar per donar resposta a un enigma sense resoldre des de fa dècades: per què algunes plantes creixen millor en ecosistemes amb elevats nivells de diòxid de carboni, mentre que unes altres no ho fan. Aquests comportaments dispars plantegen un debat sobre el paper que podrien exercir les plantes en la desacceleració del canvi climàtic segons augmenten les concentracions de CO2 en l'atmosfera.
La Universitat participa en la creació d'una base de dades de bacteries aïllades en aigües de consum humà
23 de de juny de 2016
La Col·lecció Espanyola de Cultius Tipus de la Universitat de València, la Societat Aïgues de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera treballen en el projecte 'Drinking Water Library', destinat a crear la primera base de dades, per a la tecnologia MALDI‐TOF, de microorganismes aïllats en aigües de consum humà. La identificació d'aquest tipus de bacteris aquàtics suposa una millora qualitativa important per a l'avaluació de la qualitat microbiològica de l'aigua.
El 78% dels titulats ocupen un lloc de treball relacionat amb els estudis del Màster
20 de de juny de 2016
Així ho diu una enquesta realitzada en abril als titulats del Màster, que va ser contestada pel 43% del total de titulats fins aleshores i mostrava que de tots ells, un 89% es trobava treballant en eixe moment, dels quals un 87% ho feien en llocs de treball relacionats amb els continguts del Màster en Enginyeria Ambiental.
Estalviar oxigen per a consumir menys
1 de de juny de 2016
El grup de recerca interdisciplinària de Qualitat d'Aigües, CALAGUA, format pel personal de l'Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi ambient (IIAMA-UPV) i del Departament d'Enginyeria Química (IQ-UV), ha desenvolupat el programa LoDif BioControl, que incorpora, diversos algorismes de control, capaços de reduir el consum energètic de la EDAR, fins a un 40% en el procés de ventilació.
Aigua per a tots
23 de de maig de 2016
Com podem aconseguir que l’aigua deixe de ser balafiada cada dia? Segons els experts, l’estalvi d’aigua es pot incrementar significativament si es considerara la despesa energètica. A més, es reduiria l’emissió de gasos d’efecte hivernacle no només en el consum, sinó també en el tractament i en la distribució urbana de l’aigua. La recerca s’ha desenvolupat a Califòrnia, regió pionera en la distribució i la gestió d’aigües.
¿És viable depurar l'Albufera gràcies als aiguamolls artificials?
6 de de maig de 2016
L'Albufera de València, des de fa més de mig segle, ve patint les conseqüències del vessament incontrolat d'abocaments industrials, urbans o agrícoles, la qual cosa ha derivat en una crisi de la seva sostenibilitat i estat ecològic.